Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dožičí Semmering opäť slovenskej trikolóre? Pozrite si štartovú listinu

Blízke a historické. Márne by ste na mape hľadali zahraničné dejisko Svetového pohára alpských lyžiarok, ktoré je Slovensku bližšie. Semmering - v pondelok je tam na programe obrovský slalom (od 10.00 sa začína 1. kolo, od 13.00 druhé) - je z Bratislavy ako na skok.

27.12.2020 18:07
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová na archívnej snímke zo Semmeringu.
debata (1)

Za hodinu a pol ste na mieste.

Mnohí slovenskí priaznivci túto nedlhú cestu už absolvovali. Niektorí boli v Dolnom Rakúsku pred ôsmimi a aj pred dvoma rokmi. A išli si oči vyočiť a hlasivky vykričať…

Najskôr sa tešili z výhry Veroniky Zuzulovej v slalome. Dnes už bývalá slovenská reprezentantka dosiahla svoje prvé víťazstvo v elitnom seriáli.

V ohlušujúcom huriavku trošku zanikol debut Petry Vlhovej vo Svetovom pohári. Jedenásta priečka so štartovým číslom 39 však nebola maličkosť.

Rok 2018 priniesol ďalší slovenský prelom. Nie však v najtočivejšej disciplíne, ale v obrovskom slalome.

Dlho sa šepkalo, že Vlhová je v disciplíne s najväčšou konkurenciou medzi ženami veľmi silná. Nevedela však tento fakt podložiť výsledkom. Po 28. decembri 2018 to už neplatilo.

„Keď prišla do cieľa Mikaela Shiffrinová a bola v červených číslach, rozplakala som sa,“ vravela nečakaná víťazka so štartovým číslom dvanásť.

Nebola to iba jedna lastovička. Odvtedy šla Vlhová vo Svetovom pohári trinásť obrákov a jej vysvedčenie je viac než dobré.

Iba dvakrát bola mimo elitnej desiatky – vlani v Söldene bola trinásta, pred dvoma týždňami v Courcheveli nedokončila prvé kolo – šesťkrát sa postavila na stupne víťazov (tri víťazstvá, jedno druhé a tri tretie miesta).

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

„Po výhre v obráku mi napadlo, že som tu debutovala, keď Veronika vyhrala. Spomienky na Semmering budú isto veľmi pekné. Ešte však nekončím s lyžovaním a uvidím, čo prinesú ďalšie roky,“ vravela Vlhová po svojom triumfe v Semmeringu.

Dožičí jej rakúske stredisko aj v pondelok?

Vlhová vyštartuje piata

Pozrite si štartovú listinu pondelkových pretekov:

Štartová listina 1. kola obrovského slalomu v... Foto: FIS
Štartová listina, Semmering Štartová listina 1. kola obrovského slalomu v Semmeringu.
Štartová listina 1. kola obrovského slalomu v... Foto: FIS
Semmering, obrovský slalom Štartová listina 1. kola obrovského slalomu v Semmeringu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Semmering