Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chyba pred cieľom. Vlhová bojovala sama so sebou a nedokončila

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nedokončila 1. kolo pondelňajšieho obrovského slalomu Svetového pohára.

14.12.2020 10:21 , aktualizované: 11:10
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová na trati 1. kola pondelkového obrovského slalomu v Courcheveli.
debata (5)

Vo francúzskom Courcheveli neprešla záverečnou sekvenciou brán a po piatich pódiových umiestneniach nezabodovala prvýkrát v tejto sezóne.

Keďže však mala pred pondelkovým podujatím obrovský náskok 162 bodov pred Taliankou Martou Bassinovou, zostane na čele celkového poradia bez ohľadu na výsledok druhého obrovského slalomu v Courcheveli.

Petra Vlhová v Courcheveli Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová na trati 1. kola obrovského...

Ten prvý sa v sobotu skončil triumfom práve Bassinovej a Vlhová v ňom skončila tretia.

Pondelkový „obrák“ sa mal pôvodne konať v nedeľu, ale pre nepriazeň počasie ho museli presunúť o deň neskôr. Zjazdovku museli pripraviť po napadnutí hrubej vrstvy mokrého snehu.

Švajčiarsky tréner nachystal trať s prudkými zmenami rytmu, ktorá narobila problémy viacerým pretekárkam aj z elitnej žrebovanej sedmičky. Kritické boli predovšetkým posledné tri veľmi zavreté brány.

Vlhová štartovala s číslom 6, vo vrchnej pasáži sa snažila držať vysokú stopu a včas časovať oblúky. V strednej časti sa však nechala rozhodiť a už sa nedokázala vrátiť do rytmu, na treťom medzičase zaostávala o vyše pol sekundy.

Tieto ťažkosti vyústili až do vypadnutia tesne pred cieľom, 1. kolo nedokončili z elitnej skupiny ani Nórka Mina Fürst Holtmannová a Novozélanďanka Alice Robinsonová.

"Myslím si, že som išla príliš priamo, tretiu bránu pred koncom som neudržala silu, ktorá na mňa pôsobila. Lyže ma vyhodili a už som nestihla ďalšiu bránu. Organizátori to pripravili dobre, aj keď trať nebola úplne ideálna, bola trošku rozbitá a naozaj ťažká.

Podmienky však boli rovnaké pre všetky, každá bojovala, ako mohla. Mne sa to príliš nepodarilo a veľmi ma to mrzí. Vyhovovalo mi, ako bola trať postavená, začiatok som išla fajn, ale od polovice som sa začala trápiť a bojovala som sama so sebou.

Poslednú strminu som nešla vôbec dobre," povedala 25-ročná slovenská reprezentantka pre RTVS.

Od diskvalifikácie v rakúskom Söldene v roku 2018 bodovala v pätnástich „obrákoch“ SP za sebou, v úvodných dvoch tejto zimy obsadila tretie miesto. Napriek vypadnutiu zostane na čele celkového poradia prestížneho seriálu so ziskom 420 bodov.

S nástrahami trate sa najlepšie vyrovnala Shiffrinová, do tesného závesu sa pred 2. kolom (13.00 h) zaradili Bassinová, tohtosezónna víťazka zo Söldenu i sobotňajšieho Courchevelu, a obhajkyňa celkového prvenstva vo SP aj malého glóbusu v tejto disciplíne Brignoneová.

Pod sekundu sa zmestili už len členky druhej žrebovanej skupiny 8–15, Rakúšanka Stephanie Brunnerová (+0,70 s) a Francúzka Tessa Worleyová (+0,88 s).

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Courchevel