Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová dominovala v prvej jazde, mala výrazný náskok

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa s výrazným náskokom usadila na čele v 1. kole sobotňajšieho obrovského slalomu Svetového pohára.

12.12.2020 05:00 , aktualizované: 14:48
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (5)

Vo francúzskom Courcheveli viedla po odjazdení prvej pätnástky o 49 stotín sekundy pred Taliankou Martou Bassinovou, Američanka Mikaela Shiffrinová na treťom mieste zaostala o 0,65 s.

Petra Vlhová v Courcheveli Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová na trati 1. kola obrovského...

Vo francúzskom stredisku v noci nasnežilo približne 40 centimetrov a husté sneženie s hmlou komplikovali viditeľnosť aj v deň pretekov.

Vlhová sa na mäkkú a rozbitú trať vydala so štartovým číslom 1 a jej silový a dravý štýl slávil v náročných podmienkach úspech.

V dynamickej jazde sa dokázala vyvarovať väčších chýb, jeden záklon ustála vďaka svojim fyzickým parametrom a čas nestratila ani miernou chybou v prechode zo strminy do záverečnej roviny.

„Bolo to veľmi ťažké, trať bola dlhá, v cieli som toho mala dosť. S jazdou som spokojná, aj keď som spravila chybu v rovine, išlo sa mi dobre. Už nemám v mojom výkone veľké rezervy, samozrejme, keď idem naplno, prídu chyby. Podmienky nie sú ideálne, mala som šťastie s viditeľnosťou, po mne padla hmla,“ povedala Vlhová pre RTVS.

Ďalšie lyžiarky mali na veľmi zatočenej trati novozélandského trénera problémy a ani jednej sa nepodarilo v 1. kole konkurovať slovenskej reprezentantke.

Víťazka úvodného obrovského slalomu tejto zimy Bassinová bola najbližšie z prenasledova­teliek, no aj ona zaostala takmer o pol sekundy. Okrem Shiffrinovej sa pod sekundu zmestili už len Švédka Sara Hectorová (+0,74 s) a Rakúšanka Stephanie Brunnerová (+0,98 s).

„Brány boli veľmi krátko od seba, od štartu do cieľa nebolo ani jedno miesto, kde by som si mohla trocha oddýchnuť. Bolo to veľmi zatočené a veľmi technické, vedela som však, do čoho idem. Chcela som si to dobre rozbehnúť do 2. kola (12.30 h), ktoré bude veľmi ťažké,“ dodala Vlhová.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #obrovský slalom #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie #SP