Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvojizbový byt za potrat. Šampiónka opísala sovietske praktiky

Svojho času patrila medzi najlepšie športovkyne sveta. S bravúrou súťažila v dvoch športoch - biatlon a beh na lyžiach - a v oboch sa stala olympijskou šampiónkou i majsterkou sveta.

08.12.2020 18:30
debata (1)

Studená vojna a súboj medzi Sovietskym zväzom a USA sa v 80-tych rokoch minulého storočia preniesli aj do športu a Anfisa Rezcovová nemala na výber.

V nedávnom rozhovore pre ruskú televíziu RT opísala praktiky športovej mašinérie zbornej. Pred ZOH 1988 v Calgary ju mali nadriadení dotlačiť k potratu.

Dôvod? Sovietsky zväz potreboval na olympiáde čo najviac medailí.

To najkrajšie z biatlonovej strelnice Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Paulína Fialková.

"V júni 1987 sme boli na sústredení v Estónsku. Meškala mi menštruácia, rovnako aj (kolegyni) Jelene Vialbejovej. Oznámili sme to trénerovi Nikolajovi Lopuchovovi.

Poslal nás k lekárovi do Tartu – na bicykli. Doktori potvrdili, že sme tehotná. Jelena bola ešte juniorka, pre tím nie tak potrebná, jej dovolili mať dieťa.

Mňa sa však presvedčili s tým, že krajina potrebuje medaily. Hovorili mi, že na rodinu mám veľa času," uviedla Rezcovová, ktorá v rámci dohody o interrupcii dostala dvojizbový byt v centre Moskvy.

V Calgary získala dva cenné kovy. Neskôr porodila štyri dcéry, jedna z nich – Darja Virolainenová – reprezentuje Rusko v biatlone.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #potrat #Sovietsky zväz #Anfisa Rezcovová