Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V nohách má aj slávne stúpanie. Inšpiratívna Wiererová opäť očarila Giro

Predtým, ako fanúšikovia v nedeľnej 15. etape cyklistických pretekov Giro d'Italia aplaudovali britskému víťazovi Taovi Geogheganovi Hartovi, si ovácie užila aj športová hviezda z iného prostredia - biatlonového.

20.10.2020 12:14
debata

Víťazka posledných dvoch ročníkov Svetového pohára Dorothea Wiererová sa v záverečnom úseku trate s finišom v lyžiarskom stredisku Piancavallo nepredstavila na bicykli, ale na kolieskových lyžiach.

Ako informovala televízia RAI, pri ceste sa azda nenašiel priaznivec bez smartfónu v ruke, ktorý by si tento moment nezvečnil.

Domáca hviezda nenechala nič na náhodu a ešte pred športovou vsuvkou zladila svoj prechádzkový outfit do ružovej farby na počesť slávneho podujatia.

„Cyklistika ma fascinuje už dlho. Pre nás biatlonistov je bicykel dôležitým tréningovým nástrojom. Medzi týmito športmi vidieť viacero paralel,“ uviedla pre spomínaný zdroj.

Talianska fešanda Dorothea Wiererová Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Dorothea Wiererová.

Myslela to vážne. Trojnásobná majsterka sveta strávi počas prípravy na sezónu dlhé hodiny na bicykli a nevynecháva ani stúpania v slávnom priesmyku Passo dello Stelvio.

Hostkou na Gire bola aj vlani. „Vždy je skvelé byť pri trati ako fanúšik,“ pochvaľovala si pocit prítomnosti pri športovom zápolení v nesúťažnej pozícii.

Sobotňajšiu etapu si pre zmenu pozrela na vlastné oči jej reprezentačná kolegyňa Lisa Vittozziová, ktorá nechýbala ani na pódiu pre najlepších a poťažkala si víťaznú trofej:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Stage 14. Conegliano-Valdobbiadene ‍♀️ #giroditalia #giro

Príspevok, ktorý zdieľa Lisa Vittozzi (@lisa_vittozzi),

Aj Svetový pohár biatlonistiek ovplyvňuje koronavírus. Sezóna sa začína prvým dielom vo fínskom Kontiolahti v posledný novembrový víkend. Podujatia (minimálne) do Vianoc sa uskutočnia bez divákov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Giro d'Italia #Dorothea Wiererová