Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po nadávke prišiel úsmev. Vlhová sa prebúrala cez bránky i súperky

Najrýchlejšie druhé kolo. Životný výsledok v Söldene. Tretie miesto a šesťdesiat cenných bodov. Tridsiate piate pódium v rámci Svetového pohára v alpskom lyžovaní. Petra Vlhová má za sebou vydarený vstup do sezóny. Dlho to však vyzeralo na ďalší zmar na ľadovci Rettenbach.

17.10.2020 14:26 , aktualizované: 14:50
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová po zisku tretieho miesta v Söldene.
debata (18)

Sobotňajší ženský obrovský slalom bol pre slovenskú hviezdu ako noc a deň. V prvom kole len márne hľadala svoju formu z minulosti či agresívny drajv. Hneď po dojazde si to uvedomila a z úst jej vyletela škaredá nadávka.

"Urobila som chybu v strmine a odvtedy sa to už nabaľovalo,“ povedala pre RTVS po priebežnom desiatom mieste. "Musím si to zanalyzovať a spraviť v druhej jazde maximum, aby som dosiahla lepší výsledok,“ sľúbila Vlhová.

Nezostalo iba pri slovách. Druhé kolo totálne ovládla a v celkovom hodnotení sa posunula až o sedem miest. Keď prišla do cieľa po prvom kole tretia Nórka Mina Fuerst Holtmannová s mankom na Vlhovú, 25-ročná Liptáčka si vydýchla a usmiala sa do kamery.

Kariéra Petry Vlhovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
S bratom Borisom sú spolu neustále už od detstva.

Pódium bolo isté, nakoniec ju predstihli iba Talianky – víťazka Marta Bassinová a druhá Federica Brignoneová.

Vlhová sa po dlhých mesiacoch bez súťažného adrenalínu vrátila na pódium a v Söldene dosiahla najlepší výsledok vo svojej kariére. Doterajším maximom bolo ôsme miesto spred štyroch rokov.

"Niektoré brány doslova zbúrala,“ postrehol kondičný tréner Šimon Klimčík. "Bojovníčka Petra. Presne taká, ako ju poznáme a chceme vidieť.

V najťažšej pasáži dokázala urobiť najväčší náskok, v prvej jazde práve v nej stratila najviac,“ doplnila niekdajšia reprezentantka Veronika Velez-Zuzulová.

Vlhová mala zo svojho výkonu zmiešané pocity.

"Po prvej jazde som sa na seba hnevala. Neukázala som to, čo na tréningoch. Snažila som sa urobiť všetko správne, ale zbytočne som sa brzdila.

V druhej jazde som sa nahnevala, pustila lyže a vyšlo to. V druhom kole som si dokázala, že viem vyhrávať preteky. Mám z pódia radosť," hodnotila prvé preteky sezóny 2020/21.

Najbližšie sa Vlhová predstaví v piatok 13. novembra v rakúskom Lechu v paralelnom slalome.

„V nedeľu mám voľno, potom tri dni budem trénovať v Söldene. Sú tu skvelé podmienky. Potom sa vrátim domov a odtiaľ poletím koncom októbra do Fínska, kde sa budem chystať na ďalšie preteky,“ prezradila najbližšie plány Vlhová.

"Ukázala sama sebe, na čo má. Bude síce dlhšia pauza, ale tento výsledok bude pre ňu povzbudením. Ona najlepšie vie, čo má spraviť preto, aby jej to vydržalo až do konca sezóny,“ uzavrela Velez-Zuzulová.

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2020/2021