Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koronavírus má aj lyžiarska hviezda. Rozoznáva len výraznejšie chute

Začiatkom apríla pomáhal v boji s koronavírusom, keď vydražil svoju prilbu, s ktorou súťažil vo Svetovom pohári. Získanú sumu 19 600 eur zdvojnásobil a peniaze poslal nemocniciam v rodnej krajine.

07.05.2020 13:11 , aktualizované: 13:53
Alexis Pinturault Foto: ,
Alexis Pinturault.
debata

O necelý mesiac neskôr francúzsky lyžiar Alexis Pinturault oznámil, že sa nakazil ochorením COVID-19. Minuloročný majster sveta v alpskej kombinácii priznal, že stratil chuť, rozoznáva len výrazne horkú, sladké, kyslú a slanú chuť.

S tréningom na novú sezónu začal rodák z mesta Moutiers pred dvoma týždňami v obmedzenej podobe. „Nemá zmysel sa nejako prepínať v tréningu, veď ani nevieme, či sa nová sezóna začne podľa plánu. V lete by som však chcel vycestovať za snehom na ľadovce. Ešte však neviem, kde presne a či to vôbec bude možné,“ pokračoval dvojnásobný majster sveta z kombinácie a tímovej súťaže.

Pinturault si však nemyslí, že v súvislosti s novou sezónou treba predčasne biť na poplach. „Stále máme relatívne dosť času na prípravu. Na lyže môžeme ísť aj v septembri. Problémom však môže byť vývoj a skúšanie nového materiálu, čo sa už teraz oneskorilo,“ doplnil dvojnásobný olympijský bronzový medailista z obrovského slalomu.

V celkovom hodnotení predčasne ukončenej minulej sezóny SP bol druhý, na Aleksandra Aamodta Kildeho stratil 54 bodov. Dvadsaťdeväťročný lyžiar získal malý glóbus v kombinácii.

debata chyba
Viac na túto tému: #Alexis Pinturault #koronavírus