Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nešťastný skok cez potok. Česká multišampiónka si zlomila nohu

Mnohonásobná svetová aj olympijská šampiónka v rýchlokorčuľovaní Češka Martina Sáblíková sa už začala pripravovať na nasledujúcu sezónu, ale minimálne na mesiac si musí urobiť pauzu.

17.04.2020 14:00
Germany Speedskating Worlds Sáblíková Foto: ,
Martina Sáblíková.
debata

Počas tréningu si totiž zlomila kosť v priehlavku pravej nohy. Informuje o tom web denik.cz.

„Pri behaní, keď som preskakovala potôčik, som pri doskoku zle došliapla a zlomila si kosť, ktoré vedie od malíčka k päte. Tak som na štyri týždne dostala sadru,“ prezradila 32-ročná elitná športovkyňa.

Sáblíková verí, že tréningový výpadok ju nevráti v príprave na úplný začiatok. "Celkom dobre som trénovala, snáď sa to úplne všetko nestratí a o mesiac nebudem musieť začínať od nuly. Teraz toho nemôžem robiť veľa. Nejaké posilňovacie cviky či drepy na jednej nohe.

Uvidím, čo budem môcť do prípravy pridať, keď bude plynúť čas so sadrou. Všetko budem konzultovať s lekármi. Záležať bude aj na tom, či ma noha bude bolieť," doplnila držiteľka šiestich olympijských medailí (3–2–1).

Dvadsaťjedennásobná majsterka sveta vidí v celej situácie aj pozitíva.

„Našťastie sa mi to stalo teraz a nie tesne pred začiatkom sezóny. To by bolo omnoho horšie. Snáď bude dosť času na to, aby sa to všetko zahojilo. Dúfam, že sa to všetko dobre zrastie a ja budem môcť kvalitne trénovať. Je jasné, že začínať budem pomaly. Verím, že to nejako zvládnem a príprava bude pokračovať tak, ako by mala,“ doplnila Sáblíková.

debata chyba
Viac na túto tému: #rýchlokorčuľovanie #Martina Sábliková