Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová si vyjazdila v Ga-Pa elitnú desiatku: Teraz chcem víťazstvo

Nemka Viktoria Rebensburgová sa stala premiérovo v kariére víťazkou zjazdu v rámci pretekov Svetového pohára zjazdových lyžiarok. V domácom prostredí na trati Kandahar 1 v Garmisch-Partenkirchene predviedla suverénne najrýchlejšiu jazdu, keď prišla do cieľa s časom 1:41,94 min a druhú Talianku Federicu Brignoneovú zdolala o 61 stotín sekundy. Na tretiu priečku sa dostala česká univerzálka Ester Ledecká. Petra Vlhová sa pri zjazdárskom debute v Ga-Pa zaradila na 8. priečku s odstupom 1,74 s.

08.02.2020 12:49 , aktualizované: 14:07
Petra Vlhová. Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (14)

Tridsaťročná Rebensburgová sa vydala na trať s číslom osem a na úvodných dvoch medzičasoch si držala minimálny náskok pred Brignoneovou. V technickejšej strednej časti zjazdovky sa výraznejšie vzdialila od súperiek a zvyšovala svoj odstup takmer na sekundu. V závere síce mierne stratila, no napriek tomu potešila domácich priaznivcov víťazstvom.

Skúsená Nemka triumfovala druhýkrát v aktuálnej sezóne, keď nadviazala na decembrový úspech zo super G v kanadskom Lake Louise. V kariére je to pre Rebensburgovú 19. víťazstvo vo Svetovom pohári.

"Nebolo to také jednoduché, vôbec som nemala zo svojej jazdy skvelý pocit. No moje lyže boli neskutočné. Keď som videla v cieli, že mám náskok šiestich desatín, nemohla som tomu uveriť.

Nikdy som o niečom takom nesnívala. Bolo úžasné jazdiť pred domácim publikom, pred takou skvelou atmosférou," vyznala sa Rebensburgová pre ORF.

Vlhová štartovala so štrnástkou na hrudi a od začiatku strácala. Rodáčka z Liptovského Mikuláša nerobila chyby, ale v prudších pasážach jej chýbala väčšia rýchlosť. V technických úsekoch naopak držala krok s najlepšími a aj vďaka tomu sa prebojovala do elitnej desiatky.

V rýchlostných disciplínach sa jej to podarilo len tretíkrát v kariére. V bulharskom Bansku bola šiesta v zjazde aj v super G.

"Som celkom spokojná. Mohla som ísť aj trochu rýchlejšie, ale na prvýkrát je to v Ga-Pa dobré. V piatok v tréningu som nemala dobrý deň, potrebovala som sa do toho dostať. V sobotu bola lepšia podložka a to mi vyhovovalo.

V technickej pasáži som bola medzi najlepšími, ale v rýchlych pasážach som strácala. Chýba mi ešte lepší sklz, aby som bola rýchlejšia," uviedla Vlhová v rozhovore pre RTVS.

V nedeľu budú lyžiarky bojovať o body do Svetového pohára v super G so začiatkom o 11.15 h. V štartovej listine nebude chýbať ani Vlhová.

"Po zjazde potrebujem čo najlepšie zregenerovať. Po Bansku sú moje ambície v super G vysoké, chcem ísť na víťazstvo ako v každých pretekoch. Ak budem v najlepšej desiatke, budeme spokojní, ak to bude v najlepšej päťke, bude to super. Viem, že výkonnostne mám aj na pódium.

Podstatné bude urobiť kvalitnú prehliadku trate, pretože nemáme k dispozícii tréning. Na dobré umiestnenie bude treba aj riskovať," doplnila 24-ročná Slovenka.

Líderka SP Mikaela Shiffrinová v Ga-Pa neštartuje, po tragickej smrti otca Jeffa prerušila sezónu.

Svetový pohár v Garmisch-Partenkirchene

Zjazd: 1. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 1:41,94 min, 2. Federica Brignoneová (Tal.) +0,61, 3. Ester Ledecká (ČR) +0,83, 4. Sofia Goggiová (Tal.) +0,95, 5. Corinne Suterová (Švaj.) +0,98, 6. Ilka Štuhecová (Slovin.) +1,52, 7. Joana Hählenová (Švaj.) +1,63, 8. Petra Vlhová (SR) +1,74

Priebežné poradie vo Svetovom pohári: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1225 bodov, 2. Federica Brignoneová (Tal.) 1035, 3. Petra Vlhová (SR) 862, 4. Marta Bassinová (Tal.) 640, 5. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 556, 6. Corinne Suterová (Švaj.) 517

Priebežné poradie v hodnotení zjazdu: 1. Corinne Suterová (Švaj.) 317 bodov, 2. Mikaela Shiffrinová (USA) 256, 3. Ester Ledecká (ČR) 253, … 21. Petra Vlhová (SR) 96

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #SP v zjazdovom lyžovaní