Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vianoce mimo domova? Kvôli Petre pôjdeme aj na Bahamy

Dojatie. Radosť. Víťazná nátura. Nebol to tradičný rozhovor či odkaz po pretekoch. V Petre Vlhovej sa miešali rôzne emócie. Zdalo sa, ako by ju premiérový triumf v ankete Športovec roka zmohol. V príjemnom zmysle slova.

20.12.2019 11:56
debata

VIDEO Igor Vlha o triumfe dcéry: Je to pocta. Petra urobila kus roboty

Video

„Som šťastná. Moje výsledky boli úžasné. Veľmi ma mrzí, že tam nemôžem byť s vami. Ak však chcem svoje víťazstvo obhájiť, musím naďalej pretekať,“ odkázala v pozdrave prítomným v novej budove Slovenského národného divadla.

Alpskú lyžiarku v sobotu čaká v rámci Svetového pohára vo Val d'Isere zjazd (10.30), v nedeľu zasa alpská kombinácia (11.00 a 14.00). Vlhová sa ešte viac rozcítila na facebooku.

„Ani v kútiku duše som nesnívala o tom, že by som mohla byť aspoň raz najúspešnejšou športovkyňou našej krajiny a priblížiť sa tak k legendám, ktoré obdivujem nielen za ich výkony, ale aj ľudské postoje. Pokorne budem naďalej tvrdo trénovať, posúvať svoje limity a hrdo reprezentovať naše nádherné Slovensko,“ doplnila.

Vlhovú na galavečere zastupovali jej rodičia Igor a Zuzana. Otec považuje víťazstvo v náročnej konkurencii za obrovskú poctu.

„Nepočítal som s prvým miestom. Predsa len – je tu Sagan či Kuzminová. Peťa však urobila kus roboty a dosiahla veľmi veľa. Je skvelé, kam sme sa dostali vlastnými rukami,“ pripustil Vlha. Dvadsaťštyriročná pretekárka získala dovedna päť víťazstiev vo Svetovom pohári a na MS v Aare skompletizovala medailovú zbierku. Vlha cíti, že tlak verejnosti je na začiatku ďalšej sezóny enormný.

„Všetci majú veľké očakávania. Bude to dobré, momentálne boľavú nohu necíti. Vo štvrtok zajazdila parádne zjazd. Bol som prekvapený, podobne aj Livio hýril spokojnosťou,“ pokračoval Vlha.

Po náročnejšom vstupe do sezóny sa jeho dcéra dostáva do správnej prevádzkovej teploty. Vzhľadom na nabitý program počas prelomu rokov je to dobrý signál.

Triumf Petry Vlhovej v St. Moritzi Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová s členmi tímu po víťazstve v St....

„Zvažovali sme, či do Söldenu vôbec pôjdeme. Už prvé kolo v Levi ukázalo, že dobehla resty, ktoré mala po septembrovej operácii. St. Moritz jej pomohol najmä psychicky. Spolu s Courchevelom ju nakopol. Keď sme spolu vo štvrtok hovorili, mala pokojný hlas. To je dobrý znak, že panuje dobrá nálada,“ prezradil novinky z tábora Ski tímu Vlha.

Jeho šéf robí všetko preto, aby sa mu darilo. Úspechu podriadi aj radikálnu zmenu v prežívaní najkrajších sviatkov roka.

„Na Vianoce budeme v talianskom Vipitene. S manželkou sme prišli na to, že to bude asi prvýkrát, čo budeme na Vianoce mimo domova. Tešíme sa. Aj v lete sme si povedali, že urobíme pre tím všetko. Žijeme preň od začiatku. Pre Petinu pohodu a úspech pôjdeme za ňou aj na Bahamy,“ vravel presvedčivo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Igor Vlha