Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nešťastné 2. kolo. Adam Žampa zlomil paličku a diskvalifikovali ho

Domáci lyžiar Alexis Pinturault suverénne triumfoval v nedeľnom slalome Svetového pohára vo francúzskom Val d'Isere. O 1,44 s zdolal Švéda Andreho Myhrera na druhom mieste, tretí skončil Talian Stefano Gross, ktorý zaostal o ďalšie tri stotiny sekundy. Slovenského reprezentanta Adama Žampu diskvalifikovali v druhom kole.

15.12.2019 11:32
Adam Žampa Foto: ,
Adam Žampa počas 1. kola slalomu vo Val d' Isere.
debata

Súťaž presunuli zo soboty, keď sa nemohlo štartovať pre silný vietor, ustúpiť musel na nedeľu pôvodne naplánovaný obrovský slalom. Na pretekárov čakal najmä vo vrchnej pasáži veľmi zatvorený slalom, ktorý utvoril aj medzi členmi elitnej žrebovanej sedmičky veľké rozdiely.

Čas na porovnanie stanovil Pinturault s jednotkou, v strmine sa vyvaroval chýb a rýchlo zvládol aj záverečnú otvorenejšiu časť. Výraznejšie sa k nemu nikto nepriblížil, našliapnuté mal Nór Henrik Kristoffersen, no na konci sa dopustil zásadnej chyby a nabral veľký odstup.

Dvadsaťdvaročný Winters sa prekvapujúco dostal na druhé miesto s vysokým štartovým číslom 40, v ôsmom štarte vo SP sa premiérovo prebojoval do 2. kola. Okrem Wintersa a Zenhäuserna mali menšie než sekundové manko iba Švéd Andre Myhrer (+0,88) a Rakúšan Michael Matt na štvrtej priečke (+0,93).

Adam Žampa s číslom 36 sa po svojej jazde zaradil na 21. pozíciu, neskôr klesol len o tri miesta a prebojoval sa ďalej. Napokon však nebodoval, v druhom kole ho diskvalifikovali po tom, ako zlomil paličku.

Výrazne sa posunul Kristoffersen vďaka najlepšiemu času druhého kola, vyšvihol sa o 23 priečok na štvrtú pozíciu a na pódium mu chýbala jediná stotina sekundy.

Winters naopak klesol po viacerých chybách na devätnáste miesto, ale pripísal si premiérové body v kariére. Posunuli sa aj Myhrer s Grossom, no Pinturault zvíťazil neohrozene a ešte zveľadil svoj náskok.

debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Žampa #Alexis Pinturault