Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlé správy zo Švajčiarska. Vlhovej štart je otázny

Po dvojtýždňovej pauze sa väčšina najlepších alpských lyžiarok v technických disciplínach vracia do akcie vo Svetovom pohári. Vo švajčiarskom St. Moritzi ich v sobotu i v nedeľu čaká netradičná kombinácia pretekov.

13.12.2019 16:21 , aktualizované: 16:55
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata

Do sobotňajších pretekov v super G (10.30) a nedeľňajšieho paralelného slalomu (9.45 kvalifikácia, 13.30 hlavná súťaž, prenos vysiela RTVS) sa mala zapojiť Petra Vlhová.

Zo švajčiarskeho strediska však prišli pod Tatry nepríjemné zvesti. Vlhová má zranenú holennú kosť, kvôli ktorej je ohrozený jej štart v nedeľňajších pretekoch.

Denníku Pravda to potvrdil tréner Vlhovej Livio Magoni i jeho asistent Matteo Baldissarutti. Zmeny v plánoch načrtol aj brat slovenskej reprezentantky Boris Vlha.

„Pôvodne mala Peťa štartovať aj v super G, ale zmenili sme program,“ informoval Vlha. „Po sobotňajšom tréningu paralelného slalomu sa definitívne rozhodneme,“ doplnil Baldissarutti.

Vlhová sa na preteky v St. Moritzi pripravovala v talianskej Val Gardene, kde však spadla a stav jej holene sa zhoršil. Údajne to nebol jej prvý tréningový pád v sezóne.

Liptáčka si po Killingtone, kde na prelome novembra a decembra vybojovala šiestu priečku v obrovskom slalome a druhú v klasickom, odfúkla i posťažovala sa.

„Teším sa, že som konečne na pódiu. V Killingtone však bola veľká zima, unavilo ma to. Pred ďalšími pretekmi v St. Moritzi potrénujem a pôjdem do nich s rovnakými ambíciami ako vždy,“ povedala Vlhová pre RTVS.

Najbližší program závisí od St. Moritzu

Druhá žena celkového poradia SP z uplynulej sezóny zatiaľ nemá v novej súťažnej zime na ružiach ustlané. Letná operácia nosných dutín a s tým spojené tréningové manko ju obrali o lepší výsledok v úvodnom obrovskom slalome sezóny v rakúskom Söldene. Neskôr v Levi nedokončila 2. kolo, hoci priebežne figurovala na líderskej pozícii.

Až v americkom Killingtone si zlepšila náladu šiestym miestom v obrovskom slalome a druhým v slalome, ale tréner Livio Magoni nebol spokojný s jej jazdami. Ambicióznej Liptáčke momentálne patrí vo Svetovom pohári ôsma priečka, v hodnotení slalomu je štvrtá.

Magoni pre sport24.pluska.sk načrtol aj najbližší program svojej slovenskej zverenkyne: „V tejto sezóne plánujeme zjazd vo Val d’Isere, aby sme si vyskúšali kopec na alpskú kombináciu. Tiež z rovnakého dôvodu zjazd v Zauchensee, Crans Montane a La Thuile. Všetko však závisí od toho, aké to bude v St. Moritzi tento víkend.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #SP v zjazdovom lyžovaní