Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kombináciu nezrušia, ale posilnia. Na MS pribudnú paralelné súboje jednotlivcov

Preteky v alpskej kombinácii z kalendára Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní ani v budúcej sezóne nezmiznú.

03.06.2019 09:23
Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata

Ich zachovanie schválila na víkendovom zasadnutí v Dubrovníku Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS), posvätila aj zavedenie paralelných pretekov jednotlivcov do programu majstrovstiev sveta od šampionátu v Cortine d'Ampezzo v roku 2021.

Postavenie kombinačných pretekov sa namiesto diskutovaného zrušenia posilní. Ženy čakajú v nadchádzajúcej sezóne Svetového pohára štyri súťaže, muži majú v pláne tri, disciplína zostane aj v programe MS.

Kolotoč Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní zavíta v novom ročníku prvýkrát v histórii aj do Číny. Preteky by mali poslúžiť ako prvé testy tratí na olympijské hry, ktoré bude v roku 2022 hostiť Peking. Na Ďalekom východe potom zjazdári zavítajú aj do Japonska, kam sa SP vráti prvýkrát po troch rokoch.

Začlenením paralelných pretekov jednotlivcov sa v roku 2021 zvýši počet medailových súťaží na MS z jedenástich na trinásť. Doteraz sa v tomto modeli jazdili na MS narozdiel od Svetového pohára len preteky tímov. V Pekingu sa na želanie Medzinárodného olympijského výboru paralelné preteky nepôjdu.

TV Pravda: Petra Vlhová má za sebou sezónu, o akej ani nesnívala. Aká budúcnosť čaká na slovenskú lyžiarsku hviezdu? Aj o tom diskutovala v relácii Týždeň v športe dvojica športových redaktorov Pravdy (vysielané 18. marca 2019)

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #alpská kombinácia