Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

51 ku 49. Otec Hirscher rieši dilemu či skončí, alebo zaútočí na ďalší veľký glóbus

Rakúsky lyžiar Marcel Hirscher nechce dlho odkladať rozhodnutie o pokračovaní alebo ukončení kariéry.

19.03.2019 13:55
Marcel Hirscher, Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Marcel Hirscher a Mikaela Shiffrinová s veľkými glóbusmi po záverečnom podujatí Svetového pohára v Soldeu.
debata

Počká však, ako mu pôjde regenerácia po sezóne, v ktorej vybojoval rekordný ôsmy veľký glóbus za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári za sebou.

Hirscher oslávil 2. marca tridsiatku a od októbra je otec. „Už desať rokov som v seriáli, uvidím, ako sa budem cítiť na začiatku leta, či bude fyzicky a mentálne možné absolvovať ďalšiu dobrú sezónu. Uvedomujem si, že už nemám osemnásť, no stále chcem bojovať o veľký glóbus a na to potrebujem byť v stopercentnom stave,“ povedal Hirscher podľa agentúry AFP.

Marcel Hirscher so vzácnymi trofejami počas... Foto: Reuters, LEONHARD FOEGER
Marcel Hirscher Marcel Hirscher so vzácnymi trofejami počas tlačovej konferencie vo Viedni.

Na utorňajšej tlačovej konferencii vo Viedni uviedol, že sa k jednej z možností prikláňa v pomere 51 ku 49 percent, ale nešpecifikoval, ku ktorej.

Rakúšan si vo SP 2018/2019 zabezpečil aj malé glóbusy za slalom a obrovský slalom, čo sa mu podarilo štvrtýkrát v kariére a tretíkrát za sebou, celkovo vlastní 20 sezónnych trofejí. V záverečnom slalome ročníka v Soldeu obsadil 14. priečku: „Pripomenulo mi to, že víťazstvá nie sú samozrejmé.“

V seriáli ich nazbieral 67, 138-krát bol na pódiu. Je jedenásťnásobný medailista z majstrovstiev sveta (7–4–0), tri medaily získal na zimných olympijských hrách (2–1–0).

TV Pravda: Petra Vlhová má za sebou sezónu, o akej ani nesnívala. Aká budúcnosť čaká na slovenskú lyžiarsku hviezdu? Aj o tom diskutovala v relácii Týždeň v športe dvojica športových redaktorov Pravdy.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Marcel Hirscher