Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci v štafetovom mixe útočili na top 10, Kuzminová sa doliečuje

Slovenské biatlonové kvarteto Ivona Fialková, Paulína Fialková, Tomáš Hasilla a Martin Otčenáš skončilo v štafetovom mixe na 2x6 km a 2x7,5 km na MS v Östersunde na 12. mieste.

07.03.2019 17:44
Linn Perssonová, Ivona Fialková Foto: ,
Švédka Linn Perssonová na čelnej pozícii v miešaných štafetách, v pozadí Slovenka Ivona Fialková.
debata (4)

Zlato získali nórski biatlonisti Marte Olsbuová-Röiselanová, Tiril Eckhoffová, Johanees Thingnes Bö a Vetle Sjaastad Christiansen. Druhí so stratou 13,1 s za víťazmi skončili obhajcovia titulu spred dvoch rokov zo svetového šampionátu v rakúskom Hochfilzene Nemci, a to v zložení Vanessa Hinzová, Denise Herrmannová, Arnd Pffeifer a Benedikt Doll.

Bronzové medaily si vybojovali Taliani Lisa Vittozziová, Dorothea Wiererová, Lukas Hofer a Dominik Windisch s mankom 1:09,6 min na víťazné kvarteto.

Pravá zimná idylka sprevádzala prvú disciplínu majstrovstiev sveta. Z predsavzatia Anastasie Kuzminovej, trojnásobnej olympijskej víťazky, zúčastniť sa každej disciplíny, škrtla viróza, a tak v slovenskom kvartete chýbala. Na prvý úsek vyrazila Ivona Fialková – a počínala si sľubne. Obe položky odstrieľala čisto, staršej sestre Paulíne odovzdávala na piatom mieste.

Súťaž miešaných štafiet na MS v biatlone Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Nórska miešaná štafeta oslavuje zlatú medailu z...

„Som rada, že sa na mňa usmialo šťastie, na dve nuly som dlhšie čakala. Pred tretím výstrelom postojačky sa mi zasekol náboj, lebo som urýchlila prebíjanie, stratila som päť sekúnd. Po menšej chorobe sa mi bežalo dosť ťažko, no som spokojná. Potrebovala som túto štafetu na rozbeh do ďalších súťaží,“ uviedla.

Paulína piate miesto neudržala aj vinou zaváhaní na strelnici. Dvakrát dobíjala na ležke i stojke, Tomáša Hasillu poslala na trať na siedmom mieste. „Mala som tak strieľať ako na nástrele, viac však fúkalo, chýb som sa dopustila aj na stojke. Pripadol sneh, trať bola v porovnaní s predchádzajúcim dňom náročná, ťažko sa lyžovalo. Aspoň viem, na čo si mám dať pozor a čoho sa vystríhať v piatkovom šprinte, štafetu som brala ako prípravu naň,“ podotkla.

Zámer slovenskej miešanej štafety skončiť v prvej desiatke z 26 kvartiet napokon nevyšiel. Tomáš Hasilla klesol na deviate miesto, Martin Otčenáš na záverečnom úseku finišoval na 12. mieste. Nik zo štvorice nemusel na trestné kolo, P. Fialková dobíjala 4-krát, Hasilla raz, Otčenáš 5-krát.

V piatok pokračuje svetový šampionát rýchlostnými pretekmi žien na 7,5 km (16.15). O účasti Anastasii Kuzminovej – šprint je jej najúspešnejšou disciplínou, v tejto sezóne ho vyhrala v Ruhpoldingu – sa rozhodne vo štvrtok večer, definitíva možno padne až v piatok.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Ahojte priatelia. Mozno ste uz poculi o mojom zdravotnom stave, kvoli ktoremu musim vynechat dnesne mix stafety. Velmi ma to mrzi. Chystala som sa na cely program pretekov... Necakane, pred odchodom do Svedska, som ochorela. Cestovny den a presun do Ostersundu ma oslabili. Dva dni v posteli a dve treningove jednotky, takato je bilancia. Bojujem o to, aby som sa zajtra postavila na start rychlostnych pretekov. Ako to dopadne...uvidime. Ale dnes, prosim Vas drzte palce nasej stafete. Budem aj ja, pri obrazovke. Pekny zvysok dna zelam. Vasa Nast’a. —————————— Дорогие любители биатлона. Поздравляю Вас с первым днём Чемпионата Мира. Сегодня начинаем смешанными эстафетами. Меня, к сожалению, Вы сегодня не увидите. Собираю все свои силы на завтра. Несколько дней назад, перед вылетом в Швецию, я приболела. После перелёта и дороги, вообще, на 2 дня был прописан «постельный режим» Вчера и сегодня, провела тренировки, в надежде собраться силами, чтобы пробежать спринт. Что из этого получится...увидим. В любом случае, я не отчаиваюсь, а Вам желаю настроится на волну биатлона, и болеть за своих любимых спортсменов. —————————— several days of illness, 2 training days. Am I ready for the sprint? will see...

Príspevok, ktorý zdieľa Anastasia Kuzmina (@nastja.kuzminova),

„Nasťa nie je zdravotne fit, viróza či chrípka na ňu doľahla ešte pred odchodom do dejiska. Tu sa jej stav nezlepšil ani nezhoršil. Štafetu sme radšej vynechali, do šprintu ju nahlásime, uvidíme, ako sa bude cítiť v piatok ráno po štvrtkovom tréningu,“ konštatoval Daniel Kuzmin, jej tréner i manžel.

Majstrovstvá sveta 2019 v biatlone – Östersund:

Preteky miešaných štafiet na 2×6 km a 2×7,5 km: 1. Nórsko (Marte Olsbuová-Röiselanová, Tiril Eckhoffová, Johanees Thingnes Bö, Vetle Sjaastad Christiansen) 1:17:41,4 (0+7), 2. Nemecko (Vanessa Hinzová, Denise Herrmannová, Arnd Pffeifer, Benedikt Doll) +13,1 s (0+9), 3. Taliansko (Lisa Vittozziová, Dorothea Wiererová, Lukas Hofer, Dominik Windisch) +1:09,6 min (0+14), 4. Rusko (Jevgenija Pavlovová, Jekaterina Jurlovová-Perchtová, Dmitrij Malyško, Alexander Loginov) +1:32,4 (0+8), 5. Švédsko (Linn Perssonová, Hanna Öbergová, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson) +1:35,3 (0+10), 6. Česko (Veronika Vítková, Markéta Davidová, Ondřej Moravec, Michal Krčmář) +1:51,3 (0+3), … 12. Slovensko (Ivona Fialková, Paulína Fialková, Tomáš Hasilla, Martin Otčenáš) +3:22,9 (0+10)

TV Pravda: Bývalá reprezentantka Martina Halinárová a športový redaktor Pavol Komár hodnotia šance Sloveniek pred blížiacimi sa MS v biatlone v relácii Týždeň v športe – biatlonový špeciál

Video
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivona Fialková #Martin Otčenáš #Tomáš Hasilla #Paulína Fialková #MS v biatlone