Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Český klenot na korčuliach. Sáblíková má 19. titul v kariére

Česká rýchlokorčuliarka Martina Sáblíková vyhrala na majstrovstvách sveta v Inzelli aj preteky na 5000 metrov a piatykrát na jednom šampionáte ovládla obe najdlhšie trate.

09.02.2019 16:09
Germany Speedskating Worlds Sáblíková Foto: ,
Martina Sáblíková na MS v Nemecku.
debata

V sobotu Sáblíková oplatila druhej Holanďanke Esmee Visserovej prehru z minuloročnej olympiády v Pjongčangu a na päťke získala desiaty titul na MS za sebou.

Spoločne s viacbojom rozšírila svoju zbierku titulov na devätnásť, čím sa v absolútnom poradí vyrovnala rekordmanke Gunde Niemannovej-Stirnemannovej z Nemecka.

Tridsaťjedenročná Sáblíková, ktorá štartovala v poslednej rozjazde, pridala k zlatu časom 6:44,854 aj druhý najlepší výkon histórie. Za vlastným svetovým rekordom z roku 2011 z vysoko položenej dráhy v Salt Lake City zaostala o necelé 2,5 sekundy.

„Stále tomu nemôžem uveriť. Čas 6:44 je pre mňa dnes neuveriteľný, prejav jazdy tiež. Musím povedať, že je to aj tým, ako rýchly je tu ľad. Je neuveriteľné, čo s ním urobili, jazdí sa tu úplne inak,“ povedala nadšená Sáblíková ČTK a ďalším médiám.

MS – Inzell (Nem.)

5000 m ženy: 1. Martina Sáblíková (ČR) 6:44,85 min, 2. Esmee Visserová (Hol.) 6:46,14, 3. Natalia Voroninová (Rus.) 6:50,39

debata chyba
Viac na túto tému: #rýchlokorčuľovanie #Martina Sábliková