Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelý krátky program, pokazená voľná jazda. Rajičová bola na ME deviata

Slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová obsadila po piatkových voľných jazdách na majstrovstvách Európy v Minsku v súťaži sólistiek konečné 9. miesto.

25.01.2019 20:19
Rajičová Foto: ,
Nicole Rajičová na ME v Minsku.
debata

Dvadsaťtriročnej reprezentantke SR sa tak nepodarilo napodobniť najlepšie výsledky v kariére, keď na predchádzajúcich ME v Moskve, resp. v Ostrave skončila na skvelom šiestom mieste. Jej krajanka Silvia Hugecová nepostúpila zo stredajšieho krátkeho programu.

Novou majsterkou Európy sa stala len 16-ročná Ruska Sofia Samodurovová. Tá po skvelom výkone detronizovala a na druhé miesto odsunula krajanku Alinu Zagitovovú. Olympijská šampiónka z Pjongčangu voľnú jazdu pokazila a neobhájila tak zlato z Moskvy. Bronz putuje do Fínska zásluhou Vivecy Lindforsovej.

Favorizovaná Zagitovová sa nevyhla zaváhaniam, spadla pri skokovej kombinácii a aj v ďalšom priebehu jazdy spravila chyby. Bojovala sama zo sebou a technické skóre jej klesalo. Napriek tomu jej náskok z KP stačil na priebežnú pozíciu líderky.

Hneď ju z nej však zosadila rovesníčka Samodurovová, ktorá išla energicky, robila minimum chýb a využila dokonale svoju šancu. Zagitovovú jasne prevýšila a zosadila ju z trónu európskej šampiónky.

Dvojnásobná olympionička Rajičová si v KP utvorila osobné maximum (64,08), čo ju katapultovalo na priebežné 5. miesto. Vo finále išla v poslednej skupine s najväčšími hviezdami. V jazde urobila viacero chybičiek, hneď na úvod pri trojitom lutzi prišiel dotyk ruky s ľadom.

Skoky v kombináciách neboli zlé, vyšiel jej aj sólo trojitý rittberger, ale potom prišiel nedotočený tulup a pád pri dvojitom axeli. Ani druhý sólo dvojitý axel nebol úplne čistý, keďže prišla chyba pri dopade. Zverenka trénerov Igora Krokavca a otca Toma Rajiča zašla dvanástu najlepšiu voľnú jazdu a v celkovom hodnotení sa tak prepadla.

ME v krasokorčuľovaní

ženy: 1. Sofia Samodurovová 213,84 bodov, 2. Alina Zagitovová (obe Rus.) 198,34 bodov, 3. Viveca Lindforsová (Fín.) 194,40, 4. Stanislava Konstantinovová (Rus.) 189,72, 5. Laurine Lecavalierová (Fr.) 180,05, 6. Alexia Paganiniová (Švaj.) 179,90, … , 9. Nicole RAJIČOVÁ 169,03, v KP 30. Silvia HUGECOVÁ (obe SR) 44,33

debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #Nicole Rajičová