Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Lyžiarske Kocúrkovo

Viete, ako sa to hovorí? Kto chce, hľadá spôsob. Kto nechce, hľadá dôvod...

21.01.2019 15:03
Vlhová vlha otec Foto: ,
Petra Vlhová a jej otec Igor Vlha.
debata (10)

V slovenskom lyžiarskom prostredí je to – bohužiaľ – najmä o hľadaní dôvodov. Preto verejnosť znovu nechápavo krúti hlavou nad ďalším megaproblémom – ako ho nazval Ján Garaj, šéf Úseku alpských disciplín.

Na jednej strane stoja Vlhovci, na druhej funkcionári zo Slovenskej lyžiarskej asociácie. Kdesi uprostred sú – kombinézy. A za nimi sa ukrýva pravda.

Kto ju má, vedia len priami zainteresovaní. Vlhovci tvrdia, že na výrobu kombinéz pre majstrovstvá sveta funkcionárov včas upozornili. Garajovci oponujú: nedostali sme potrebné podklady.

Podľa najnovších informácií sú už reprezentačné kombinézy pre Vlhovú v štádiu výroby. Tým sa však lyžiarske Kocúrkovo na Slovensku nekončí. Ani zďaleka.

Video

Zatiaľ čo na svetových svahoch sa fanúšikovia tešia z obrovských úspechov Vlhovej, v najhlbšom vnútri národného zväzu pokračuje príbeh s tragikomickým scenárom. Plným komplikácií, priekov, nedodržiavania pravidiel hry.

Riešenia sú pritom – často – jednoduché. Aj v prípade kombinéz. Megaproblém mohol vyriešiť jediný telefonát, jediné stretnutie – iniciované z tej či onej strany. A hrozba, že slovenskí pretekári znovu nebudú reprezentovať krajinu v rovnakých farbách (ako pred dvomi rokmi v St. Moritzi) by bola zažehnaná v zárodku.

Lenže – už to poznáte: kto chce, hľadá spôsob. Kto nechce…

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Slovenská lyžiarska asociácia #Ján Garaj #Igor Vlha