Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po Shiffrinovej chybe som do vysielačky povedal: Zrejme to bude náš deň

Počúval skandovanie svojho krstného mena. Kýval desiatkam slovenských divákov a tí mu na oplátku adresovali hlasné: "Livio, Livio, ty si náš!"

08.01.2019 23:03
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová a členovia jej tímu sa tešia po triumfe vo večernom slalome Svetového pohára v rakúskom Flachau.
debata

Taliansky kouč Petry Vlhovej Livio Magoni si radosť priaznivcov spod Tatier užíval. Podobne ako jazdu jeho zverenky v utorňajšom víťaznom slalome vo Flachau.

„Myslím si, že prežívame najlepšie obdobie kariéry. Nesmieme sa s tým uspokojiť, sezóna je v plnom prúde,“ povedal v cieli po oslave siedmeho víťazstva svojej zverenky vo Svetovom pohári a prvého v klasickom slalome v tomto ročníku.

Čo ste si povedali, keď Vlhová preťala cieľovú pásku?

Bol som trochu v strese, lebo v strede trate urobila Petra nejaké chyby. Vieme, že Mikaela je vždy perfektná. Takmer. Dnes sme videli, že to vždy neplatí. Začiatok mala pomalší ako zvykne. A po prvej chybe, ktorú som videl z trate, som do vysielačky povedal: Zrejme to bude náš deň. Vyplnilo sa to.

Skvelá Petra Vlhová vyhrala vo Flachau Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Január 2019: Gratulácia od Veroniky...

Spodná časť bola v podaní Vlhovej excelentná. Ako ste videli celú druhú jazdu?

Včera sme sa rozprávali pred pretekmi o viacerých veciach. Povedal som jej, že v tomto roku pôjdeme na plný plyn. Nie na začiatku, ani v strede, ale počas celého kola. Myslím si, že sa to podarilo. Samozrejme, boli tam nejaké chyby. Ale v prebiehajúcej sezóne je to z hľadiska rýchlosti lepšie. Pravidelne ide naplno, nie občas, ako to bolo v predošlom ročníku. Nesmieme poľaviť, lebo Shiffrinová ide naplno odhora dole.

Čo pre vás znamená toto víťazstvo?

Ani neviem, musíme o tom víťazstve trochu popremýšľať… (úsmev). V tomto ročníku sme vyhrali v troch disciplínach. Obrovský slalom v Semmeringu, paralelný v Osle a teraz tento bláznivý klasický vo Flachau. Musíme zostať nohami na zemi a na nastolenej ceste. Je dôležité, aby sme naďalej pracovali akoby sme dnes skončili druhí alebo tretí. To je správny prístup.

Čo ste Petre povedali po prvom kole?

Nič špeciálne. Urobila zopár chýb, ale snažila sa zmazať ich rýchlosťou. Mal som pocit, že jej akosi nejdú lyže. Rozprávali sme sa o tom medzi kolami s Gigim (Pierluigim Parravicinim, servismanom Vlhovej, pozn.). Pred druhou odviedol skvelú robotu.

Prelomy rokov sú pre lyžiarky veľmi náročné. Vlhová to tento raz zvládla výborne, súhlasíte?

Jednoznačne, tieto konce a začiatky rokov sú veľmi náročné. Myslím si, že prežívame najlepšie obdobie kariéry. Nesmieme sa s tým uspokojiť, sezóna je v plnom prúde.

Po týždňovej pauze vás čaká obrovský slalom v Kronplatze. Po prvý raz v kariére bude Petra štartovať v elitnej sedmičke. Aká veľká výhoda to je?

Nad Kronplatzom visí otáznik.

Prečo?

Je chorá. Veľmi silno kašle, bolí ju hrdlo a po Záhrebe sa necítila najlepšie. Klobúk dole, zvládla to výborne. Dnes sme šli do pretekov s tým, že uvidíme, ako to vypáli. Mám známeho lekára, ktorý ju bol pozrieť a naznačil, že má príznaky bronchitídy. Uvidíme, ako sa s tým vysporiada. Zdravie je prvoradé, nepôjdeme do žiadneho zbytočného rizika.

VIDEO: To, že Vlhová môže vo Flachau zvíťaziť avizoval ešte v pondelok aj lyžiarsky expert Timotej Zuzula. Štýl jazdenia Vlhovej prirovnal k mužom. Pozrite si si video TV Pravda.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Livio Magoni #flachau