Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zuzula vystúpil z SLA. Slovenskému lyžovaniu ale naďalej pomáha

Tréner Timotej Zuzula pred dvoma týždňami vystúpil zo Slovenskej lyžiarskej asociácie. Nemienil byť ďalej členom organizácie, ktorá podľa jeho slov nerobila šport tak, ako by mala a nebol pre ňu žiaduci.

27.10.2018 10:45
Veronika Velez-Zuzulová, Timotej Zuzula, Jakub... Foto:
Veronika Velez-Zuzulová, Romain Velez, Timotej Zuzula a Jakub Hudák.
debata

„Členstvo v SLA je dobrovoľné, tak som sa ho dobrovoľne vzdal. Naďalej však budem pomáhať slovenským lyžiarom, ktorí o to prejavia záujem. Samozrejme, na podujatia, na ktoré prihlasuje pretekárov SLA, už môžem ísť iba ako divák,“ povedal Timotej Zuzula v rozhovore pre denník Šport.

Zuzula má za sebou roky strávené v kolotoči Svetového pohára, počas ktorých úspešne doviedol svoju dcéru Veroniku Velez-Zuzulovú takmer až na slalomový vrchol.

Pod jeho vedením vyhrala päť pretekov v bojoch o krištáľové glóbusy a v celosezónnom hodnotení SP v slalome skončila dvakrát druhá a dvakrát tretia. Velez-Zuzulová po tohtoročných ZOH v Pjongčangu ukončila kariéru a momentálne je čerstvo mamičkou synčeka Julesa.

„Naďalej som tréner vo VŠC Dukla Banská Bystrica a pracujem s mladými lyžiarmi. S Veronikou sme založili akadémiu, v ktorej sa snažíme venovať sa talentom. Zatiaľ ich máme osem, dvoch chlapcov a šesť dievčat vo veku od 13 do 19 rokov. Pomáhajú mi tréneri Anton Boris a Mirka Poprocká a tiež Ivan Surový a Tomáš Kmeť. S mládežníkmi sme zatiaľ absolvovali dve sústredenia v Nórsku. boli sme v špecializovanej hale v Litve a dvakrát aj v rakúskom Hintertuxe,“ dodal Timotej Zuzula pre Šport.

debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovanie #Timotej Zuzula #SLA