Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kuzminovej súperka nekončí. Skvelá Kaisa bude obhajovať veľký glóbus

Fínska biatlonistka Kaisa Mäkäräinenová sa rozhodla pokračovať v kariére aj v nasledujúcom ročníku. Vo Svetovom pohári bude obhajovať celkové prvenstvo z minulej sezóny, v hodnotení SP 2017/2018 tesne predstihla slovenskú reprezentantku Anastasiu Kuzminovú.

16.05.2018 11:50
Kaisa Mäkäräinenová Foto: ,
Kaisa Mäkäräinenová.
debata

Tridsaťpäťročná Mäkäräinenová informovala prostredníctvom videa na facebooku. Prvýkrát uvažovala o ukončení aktívnej činnosti už v roku 2015, odvtedy ho opakovane odložila. Skončiť chcela aj po uplynulej olympijskej sezóne, ale fínske médiá už v marci naznačili, že ďalší úspech mohol opäť oddialiť jej rozhodnutie.

V celkovom poradí SP zvíťazila premiérovo v ročníku 2010/2011 a odvtedy sa v ňom ani raz neumiestnila horšie ako na piatej priečke. Ďalší triumf pridala v sezóne 2013/2014, na konte má tiež šesť malých glóbusov. Menej úspechov zažila na vrcholných podujatiach, na majstrovstvách sveta síce nazbierala šesť medailí (1–1–4), na troch zimných olympijských hrách však ani jednu.

Naopak, pokračovať už nebude Talianka Karin Oberhoferová. Bežky a pušku zavesila na klinec vo veku 32 rokov, na konte má bronz z miešanej štafety na ZOH 2014 v Soči, ako aj tri bronzové medaily z MS.

Medzi mužmi si minimálne o rok predĺži kariéru 35-ročný belgický reprezentant Michael Rösch. Ešte vo farbách Nemecka nazbieral štafetové zlato na ZOH 2006 v Turíne a tri bronzové medaily v štafetách na svetových šampionátoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Kaisa Mäkäräinenová