Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do sídla biatlonovej únie vtrhli policajti. Môže to mať súvis s ruským dopingom

Rakúska polícia prehľadala sídlo Medzinárodnej biatlonovej únie (IBU) v Salzburgu v rámci vyšetrovania prezidenta Andersa Besseberga a generálnej sekretárky Nicole Reschovej.

11.04.2018 18:28
Soči, Biatlon, Laura Foto: ,
Ilustračné foto
debata (2)

Organizácia neuviedla, čo Federálna kriminálna polícia hľadala konkrétne. Za prípad zodpovedá úrad federálneho prokurátora pre finančné zločiny a korupciu.

Reschová požiadala v súvislosti s vyšetrovaním o uvoľnenie z práce. O Bessebergovi, ktorý je na čele IBU od jej založenia v roku 1993, nie sú informácie rovnako ako o jeho krátkodobej budúcnosti na poste. Nór už skôr oznámil, že na letnom kongrese únie zloží funkciu.

„Náš výkonný výbor berie túto záležitosť nanajvýš vážne. Naďalej chceme fungovať v najvyšších štandardoch dobrého vedenia a transparentnosti,“ citovala stanovisko IBU agentúra AP.

Podľa Bessebergovej manželky súvisí vyšetrovanie s dopingovými obvineniami. Nórska televízia NRK zverejnila v stredu rozhovor s niekdajším šéfom Ruského národného antidopingového laboratória Grigorijom Rodčenkovom. Ten povedal, že IBU spolupracovala v uplynulých rokoch s ruskými antidopingovými zástupcami na krytí podozrivých krvných testov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #IBU #ruský doping #Medzinárodná biatlonová únia