Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekvapenie na ľade. Mladučká Ruska po triumfe na olympiáde zlyhala

Novou majsterkou sveta v krasokorčuľovaní sa v piatok stala Kaetlyn Osmondová z Kanady. Na tróne pre svetovú kráľovnú vystriedala Rusku Jevgeniju Medvedevovú, ktorá na šampionáte v Miláne absentovala.

23.03.2018 22:42
Alina Zagitovová Foto: ,
Alina Zagitovová za zbiera z ľadu.
debata

Na druhom mieste skončila Japonka Wakabe Higučiová, bronz získala ďalšia Japonka Satoko Mijaharová. Štvrtá pri rozlúčke s kariérou skončila domáca Carolina Kostnerová, až na piatom mieste bola druhá po krátkom programe Ruska Alina Zagitovová.

Vo voľných jazdách sa v hale Mediolanum Forum nepredstavila slovenská reprezentantka Nicole Rajičová. Tá nezvládla stredajší krátky program a po dvoch pádoch obsadila až 27. pozíciu.

Osmondová, bronzová zo ZOH v Pjongčangu profitovala z chýb jej súperiek. Do finále išla až zo 4. pozície po krátkom programe, no ukázala najlepšiu voľnú jazdu. Iba 15-ročná Zagitovová mohla mať za sebou sezónu snov. Juniorská majsterka sveta z roku 2017 vtrhla medzi seniorky skvele, ale nepodarilo sa jej tento rok skompletizovať „zlatý hetrik“.

Kaetlyn Osmondová. Foto: Reuters, ALESSANDRO BIANCHI
Kaetlyn Osmondová Kaetlyn Osmondová.

Vyhrala „len“ januárové ME v Moskve a februárové ZOH v Pjongčangu. Marcové MS v Miláne už nie, keď spadla pri trojitom lutzi a vzápätí okúsila tvrdosť milánskeho ľadu druhýkrát. A keďže spadla aj pri trojitom rittbergerovi, titul, resp. cenný kov stratila.

Po krátkom programe viedla domáca Carolina Kostnerová. Miláčik milánskeho publika a majsterka sveta z roku 2012 mala na Zagitovovú náskok 0,76 bodu. Tridsaťjedenročná päťnásobná majsterka Európy začala opatrne a neskôr prišiel aj pád. Napokon sa tak nerozlúčila s kariérou pred domácim publikom rozprávkovým koncom.

Konečné výsledky:
1. Kaetlyn Osmondová (Kan.) 223,23 bodov, 2. Wakaba Higučiová 210,90, 3. Satoko Mijaharová (obe Jap.) 210,08, 4. Carolina Kostnerová (Tal.) 208,88, 5. Alina Zagitovová (Rus.) 207,72, 6. Bradie Tennellová (USA) 199,89, … 27. Nicole RAJIČOVÁ (SR) 49,87 v KP – nepostúpila do finále

Ruská krása na ľade v obrazoch Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Jevgenija Medvedevová a Alina Zagitovová.
debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #MS v krasokorčuľovaní #Alina Zagitovová #Kaetlyn Osmondová