Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová v obrovskom slalome vypadla. Vyhrala Mowinckelová

Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej nevyšiel piatkový obrovský slalom Svetového pohára, v ktorom nedokončila 1. kolo. Po necelých 50 sekundách jazdy sa snažila dostať z hlbšieho oblúku, ale podkĺzla jej vnútorná lyža a napriek bleskovej korekcii sa už zo záklonu nezmestila do ďalšej bránky.

09.03.2018 12:00 , aktualizované: 15:10
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová po vypadnutí v obrovskom slalome.
debata

„Pretekov mám veľmi veľa, takže neriešim, kedy som vypadla naposledy predtým, no v tejto sezóne sa mi to v obrovskom slalome ešte nestalo. Samozrejme, mrzí ma to, ale stáva sa a snažím sa z toho ponaučiť. Od vrchu som sa v tom necítila komfortne, nešla som vôbec dobre, ešte sa musím porozprávať s trénerom,“ povedala pre TASR Slovenka, podľa ktorej nehral vo výpadku úlohu stav trate, hoci v Ofterschwangu panovali jej neobľúbené plusové teploty:

„Trať bola veľmi členitá, ale podmienky neboli až také zlé, akurát troška horšie bolo vidno pod nohy. Kopec je pekný, uvidíme, aké počasie bude na slalom, či vydrží podložka. Môže sa to mierne rozbiť, ale keď som išla teraz s desiatkou, nebolo to až také zlé. Takže verím, že dajú soľ a snáď to vydrží aj do druhého kola.“

„Bola tam vlna, po ktorej nasledovala prejazdová brána, trošku mi povolilo nohu, tým pádom som stratila tlak a minula som bránu. Teraz sa počíta každý bod, ale vypadla som a nedá sa nič robiť. Budem sa snažiť ďalej,“ povedala Vlhová pre TASR.

Petra Vlhová na trati 1. kola obrovského... Foto: TASR, Martin Baumann
Petra Vlhová Petra Vlhová na trati 1. kola obrovského slalomu Svetového pohára žien v nemeckom Ofterschwangu.

Američanka Mikaela Shiffrinová obhájila veľký krištáľový glóbus. Dvadsaťdvaročná Shiffrinová obsadila tretie miesto. Do celkovej klasifikácie si pripísala 60 bodov, dovedna má na konte 1573 bodov a pred poslednými piatimi pretekmi tejto sezóny nedostihnuteľný náskok 603 b pred druhou Wendy Holdenerovou zo Švajčiarska, ktorá v piatok skončila štrnásta.

Víťazkou piatkového „obráku“ sa stala Ragnhild Mowinckelová, ktorá po dvoch kolách triumfovala celkovým časom 2:34,80 min. Pre 25-ročnú Nórku to bolo premiérové víťazstvo v pretekoch SP. Na druhej priečke sa umiestnila Viktoria Rebensburgová z Nemecka s mankom 0,66 s na líderku. Tretia Shiffrinová zaostala za Mowinckelovou o 0,74 s.

Obrovský slalom žien – (1. + 2. kolo): 1. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) 2:34,80 min, 2. Viktoria Rebensburgová (Nem.) +0,66 s, 3. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,74, 4. Ricarda Haaserová (Rak.) +1,21, 5. Marta Bassinová (Tal.) +1,39, 6. Frida Hansdotterová (Švéd.) 1,63, … Petra Vlhová (SR) – nedokončila 1. kolo

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #obrovský slalom #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie #Ragnhild Mowinckelová