Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Českí biatlonisti nepôjdu na finále SP. Odmietajú ruský doping

Českí biatlonisti nepocestujú na finále Svetového pohára do ruského mesta Ťumeň. Týmto rozhodnutím chcú vyjadriť svoj protest proti systematickému dopingu v Rusku.

23.02.2018 18:21
Michal Krčmář Foto: ,
Český biatlonista Michal Krčmář na ZOH v Pjongčangu.
debata (31)

„Aj za cenu nejakých obetí sme sa v tomto smere v postoji proti ruskému dopingu vyhranili. Preto tam nepôjdeme. Keby sme to urobili, ustúpili by sme z nášho názoru. Chceme si zachovať vlastnú tvár, v Rusku sa podľa nás medzinárodné akcie za súčasného stavu konať nemajú,“ cituje internetový portál idnes.cz slová šéfa Českého biatlonového zväzu Jiřího Hamzu.

Čechov údajne plánujú podporiť v tomto postoji aj reprezentácie USA a Kanady. Francúzi, ktorí postupovali v súvislosti s dopingovým škandálom rovnako nekompromisne, sa do Ruska chystajú.

„Pýtal som sa Martina Fourcada, či tam poletí a on mi povedal, že musí, pretože bojuje o veľký glóbus. Každý sa musí rozhodnúť sám,“ dodal Hamza.

Pred finále sa uskutočnia ešte dve kolá SP v Kontiolahti a Osle. „Tam musíme nahnať čo najviac bodov, aby sme neprišli o kvótu do ďalšej sezóny,“ prezradil funkcionár.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #biatlon #Ťumen