Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová pre slovinských novinárov: Forma? Tá sa určite ešte vráti

Úzka strmá cesta lemovaná mantinelmi snehu a potom dolina medzi vysokými horami. Vitajte v Kranjskej Gore, slovinskom lyžiarskom stredisku, kde sa tento víkend budú konať preteky Svetového pohára v alpskom lyžovaní. Aj so slovenskou účasťou.

05.01.2018 17:43
debata
Príchod do Kranjskej Gory. Foto: Daniel Šarga
Kranjska Gora Príchod do Kranjskej Gory.

Už 54. ročník Zlatej líšky sa mal pôvodne ísť v 200 kilometrov vzdialenom Maribore, organizátori sa ho však kvôli akútnemu nedostatku snehu rozhodli presunúť. V Júlskych Alpách je ho viac ako dosť.

"Ale ja som sa do Mariboru tešila. V meste vládne veľmi príjemná atmosféra, obľúbila som si to tam,“ prizná pre miestnych novinárov Slovenka Petra Vlhová.

Zatiaľ čo v druhom najväčšom meste Slovinska býva každoročne o preteky veľký záujem, v Kranjskej Gore tomu tak nebude.

"Do Mariboru by dorazilo v sobotu aj v nedeľu najmenej 10-tisíc divákov. Nepredpokladám, že sem do hôr ich v jeden deň príde viac ako 4-tisíc,“ tvrdí známy slovinský reportér Siniśa Uroševič.

Tím Petry Vlhovej sa ubytoval 30 kilometrov od cieľa pretekov, v meste Bled. Aj preto, že o zmene dejiska sa rozhodlo až koncom uplynulého roka a miestne hotely sú už dlhodobo obsadené. "Je tu plno. Okrem domácich sem prišlo aj veľa Talianov a Chorvátov, doma majú prázdniny,“ vysvetlí Uroševič.

Sobotňajší obrovský slalom tak ako aj nedeľňajší slalom sa začnú v zhodnom čase. Prvé kolo o 9.30, to druhé o 12.15. Dvad­saťdvaročnej Liptáčke sa uplynulý týždeň na svahoch príliš nedarilo, pred pretekmi v Kranjskej Gore však nezúfa. "Forma? Tá sa ešte určite vráti,“ dodá.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie #slalom žien #Kranjska Gora