Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V kvalifikácii Shiffrinová potvrdila, že je kráľovnou slalomu. Zmení to Vlhová?

Poľka Maryna Gasienicová-Danielová bude súperkou Slovenky Petry Vlhovej v úvodnom 1/16-finálovom kole vyraďovacej časti stredajšieho paralelného slalomu v rámci Svetového pohára alpských lyžiarok vo francúzskom Courcheveli.

20.12.2017 14:22
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová.
debata

Vlhová bola v „pavúku“ vyraďovačky nasadená ako druhá a ocitla sa teda na druhom konci 32-členného výberového poľa pretekárok ako Mikaela Shiffrinová. Znamená to, že s americkou kráľovnou slalomu, ale momentálne aj celého Svetového pohára, sa jej slovenská rovesníčka môže stretnúť až v prípadnom finále divácky atraktívnej súťaže.

Ak sa Vlhová z 1. kola prebojuje do osemfinále, jej ďalšou súperkou bude víťazka duelu medzi Nemkou Marinou Wallnerovou a Kanaďankou Erin Mielzynskou. V úvodnom 1/16-finálovom kole súperky absolvujú dve jazdy a vítazkou sa stane tá s lepším súčtom časov. Od osemfinále až do finále to už bude iba po jednej vyraďovacej jazde. Paralelný slalom žien má v stredu v Courcheveli začiatok o 18.00 h.

Večernému atraktívnemu divadlu pod reflektormi v paralelnom slalomu predchádzalo popoludňajšie kvalifikačné slalomové kolo, v ktorom predviedla najrýchlejšiu jazdu Shiffrinová, o 37 stotín bola rýchlejšia ako Kanaďanka Erin Mielzynská. Na treťom mieste skončili spoločne Francúzka Adeline Baudová Mugnierová a Švajčiarka Mélanie Meillardová.

Vlhová dosiahla ôsmy najlepší čas (+0,67), ale ako členka elitnej nasadzovacej skupiny v slalome mala účasť vo vyraďovacej časti paralelného slalomu vopred istú. Charakter krátkeho kvalifikačného kola bol sčasti slalomový a sčasti „obrákový“. Vzdialenosť medzi bránkami bola typická pre slalom, ale s využitím bránok pre obrovský slalom.

Kvalifikačné kolo v slalome: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 26,00 s, 2. Erin Mielzynská (Kan.) +0,37 s, 3. Adeline Baudová Mugnierová (Fr.) a Mélanie Meillardová (Švaj.) obe +0,44, 5. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,46, 6. Bernadette Schildová (Rak.) +0,60,… 8. Petra Vlhová (SR) +0,67.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie #paralelný slalom