Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšie diskvalifikácie od MOV. Doživotný dištanc majú tri Rusky

Medzinárodný olympijský výbor diskvalifikoval kvôli dopingu na olympijských hrách v Soči ďalšie tri ruské športovkyne vrátane členky striebornej biatlonovej štafety Olgy Zajcevovej.

01.12.2017 14:45
Zajcevová Foto: ,
Olga Zajcevová na ZOH 2014 v Soči.
debata (9)

O medaily už Rusky prišli na začiatku týždňa po tom, ako MOV oznámil trest pre iné dve členky tímu Janu Romanovovú a Olgu Viluchinovú. České reprezentantky sa po ich vyradení posunuli na tretie miesto.

Spätne boli vo štvrtok na základe správy Oswaldovej komisie vyškrtnuté z výsledkových listín OH 2014 aj bežkyňa na lyžiach Anastasia Docenková, ktorej maximom v Soči bolo šieste miesto zo šprintu dvojíc, a Julia Čekalevová.

Tá bola mimo iného členkou štafety, ktorá už po predchádzajúcej diskvalifikácii Julie Ivanovovej prišla o šieste miesto. Najlepším individuálnym výsledkom pre ňu bolo jedenáste miesto z klasickej desiatky.

Všetky potrestané pretekárky majú zároveň doživotný zákaz účasti na olympijských hrách v akejkoľvek funkcii.

Celkovo už MOV potrestal kvôli systematickému a štátom riadenému dopingu a manipuláciou so vzorkami v Soči, na ktoré poukázali vyšetrovatelia Svetovej antidopingovej agentúry WADA, 25 ruských športovcov.

Rusko prišlo už o 11 medailí a v hodnotení národov, ktoré pôvodne na domácej olympiáde ovládlo s bilanciou 33 cenných kovov (13–11–9), kleslo na šieste miesto.

V utorok 5. decembra by mal MOV rozhodnúť, či ruská reprezentácia bude môcť štartovať na februárovej zimnej olympiáde v kórejskom Pjongčangu.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #MOV #Soči 2014 #Rusko na ZOH