Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Recept na zlepšenie Vlhovej? Slovenský prístup

Niečo v jej premiérovej jazde chýbalo. Vlani na rovnakom kopci príjemne prekvapila lyžiarsky svet. So štartovým číslom 55 sa prepracovala až na solídne ôsme miesto. V sobotňajšom prvom ostrom štarte novej sezóny to však nebola Petra Vlhová, ktorá v závere minuloročnej prekonávala svoje limity.

29.10.2017 13:42
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová na trati 1. kola obrovského slalomu v Söldene.
debata

Chýbala jej agresivita a do elitnej desiatky sa tentokrát neprebojovala. Slovenská zjazdárka sa musela uspokojiť so 16. priečkou a 15 bodmi do celkového hodnotenia Svetového pohára.

„V sobotu sa stali určité veci, ktoré ma možno trošku zabrzdili. Necítila som sa dobre od prvej jazdy. Snažím sa na to zabudnúť, čo narobím. Nie som spokojná, lebo viem, ako som jazdila a na čo mám. Tréner mi po prvom kole povedal, že nemám čo riešiť, buď sa môžem zlepšiť, alebo vypadnúť. Snažila som sa ísť naplno, ale v sobotu to nestačilo. Musím zahodiť tento deň za hlavu,“ povedala sklamaná Vlhová v cieli pre agentúru SITA.

Dvadsaťdvaročná Liptáčka absolvovala prvý z tridsiatich pretekov so sebazaprením. Podľa informácií z vnútra tímu ju počas rozcvičky bolestivo zasiahla do lýtka žrď, ktorá letela dolu traťou.

„Bolo to červené, bolestivé a zväčšovalo sa to. Mali sme s tým problém a Petra nedokázala predviesť ideálnu jazdu. Nebolo to však len o tom. Neboli sme perfektní a preto to dopadlo tak, ako dopadlo. Keď vo Svetovom pohári nie ste stopercentní, nemôžete pomýšľať na najlepšiu pätnástku. Som však rád, že Petra v rámci možností lyžovala najlepšie ako vedela. Neboli sme úplne pozadu,“ hodnotil tréner Livio Magoni.

Na ľadovci Rettenbach panovali náročné podmienky. Organizátori o niekoľko minút posunuli štart prvého kola žien (Vlhová v ňom obsadila 17. priečku), štartovaciu bránu posunuli o 80 metrov nižšie. Mladá Liptáčka súhlasila s koučom a nechcela sa vyhovárať na výkyvy počasia.

Obrovský slalom lyžiarok v Söldene Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Atmosféra v Söldene.

„Podmienky sú rovnaké pre každého. Je jedno, či fúka, treba ísť naplno. Nebola to moja jazda, bola som trošku frustrovaná, keď som prišla do cieľa. Človek si to môže sám zhodnotiť, je pred nami veľa práce,“ vysvetľovala Vlhová. „Vieme, že musíme naďalej makať. Prístup musí byť slovenský – práca, práca, práca. Iná šanca nie je,“ doplnil ju Magoni.

V Söldene sa z prvenstva tešila Nemka Rebensburgová. Stupeň víťaziek doplnili Francúzka Worleyová s Taliankou Moelggovou. Obhajkyňa veľkého krištáľového glóbusu – Američanka Mikaela Shiffrinová – obsadila piatu priečku.

Na Vlhovú čaká najbližšie obľúbenejšia disciplína – slalom. O dva týždne sa predstaví v Levi, kde vlani obsadila tretiu priečku. Pred pretekmi sa ešte nakrátko zastaví v rodnom Liptovskom Mikuláši.

„Doma budem dva dni. Do Levi sa teším, je to tam špecifické. Fínsko, to je trochu tmy i zimy, treba sa s tým vyrovnať,“ uzavrela Vlhová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #SP v obrovskom slalome #Livio Magoni