Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rajičová si trúfa prekonať Boston

Jedinou slovenskou nádejou na svetovom šampionáte v krasokorčuľovaní v Helsinkách (29. 3.- 2. 4.) bude Nicole Rajičová.

29.03.2017 09:00
nicole rajičová, Foto: ,
Slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová.
debata

Podujatie v hlavnom meste Fínska je zároveň kvalifikáciou na budúcoročné zimné olympijské hry v kórejskom Pjongčangu. V súťažiach jednotlivcov rozdelia po 24 miest, v športových dvojiciach 16, v tancoch 19. O zvyšné miestenky sa krasokorčuliari môžu uchádzať v závere septembra na kvalifikácii v nemeckom Oberstdorfe.

Dvadsaťjedenročná newyorská rodáčka Rajičová sa predstaví na svojom štvrtom svetovom šampionáte, jej maximom je 13. miesto spred roka z amerického Bostonu. V januári 2017 obsadila na ME v Ostrave pekné 6. miesto. "Môžem sľúbiť, že urobím všetko pre to, aby som zajazdila ešte lepšie ako v Ostrave. Európsky šampionát mi dodal sebavedomie a zároveň bol pre mňa obrovským zadosťučinením. Mojím cieľom je odovzdať na ľade maximum. Ostatné už nechám na osud,“ povedala pred MS.

Pôvodne mal na šampionáte štartovať aj tanečný pár Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley, no zranenie partnerkinho ramena to znemožnilo.

Celkovo sa predstaví 193 športovcov z 36 krajín Medzinárodnej korčuliarskej únie (ISU). V súťaži mužov zvedú boj o najcennejší kov úradujúci európsky aj svetový šampión Španiel Javier Fernández a olympijský víťaz zo Soči 2014 Juzuru Hanju z Japonska. Favoritkou ženskej súťaže je Ruska Jevgenija Medvedevová. Plány na obhajobu prvenstva sa jej budú snažiť skrížiť krajanky Anna Pogorilá s Mariou Sockovovou (víťazka ostatnej edície bratislavského Memoriálu Ondreja Nepelu, pozn.), Američanka Ashley Wagnerová, Talianka Carolina Kostnerová či Japonka Mai Miharová.

O potvrdenie minuloročnej obhajoby titulu majstrov sveta sa pokúsia v športových dvojiciach Meagan Duhamelová s Ericom Radfordom z Kanady, na medaily budú útočiť aj čínske a ruské páry či nemecké duo Aľona Savčenková, Bruno Massot. V tancoch sa očakáva súboj obhajcov titulu Gabrielly Papadakisovej a Guillauma Cizerona z Francúzska s kanadským párom Tessa Virtueová, Scott Moir.

Majstri sveta v sólových súťažiach zinkasujú 45-tisíc, v párových 67 500 dolárov.

Program majstrovstiev sveta

Streda: 9.40 krátky program (KP) žien, 17.10 KP šp. dvojíc; štvrtok: 11.30 KP mužov, 17.55 voľné jazdy šp. dvojíc; piatok: 10.00 krátke tance, 17.00 voľné jazdy žien; sobota: 9.50 voľné jazdy mužov, 15.35 voľné tance.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nicole Rajičová #MS v krasokorčuľovaní