Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veroniku som pohladil. Bolo mi jej ľúto, vravel otec Zuzula

Hlas sa mu z času na čas triasol. Okamihy, ktoré sledovali na Slovensku desaťtisíce ľudí, však hodnotil triezvo.

19.02.2017 10:30
Timotej Zuzula Foto: ,
Timotej Zuzula.
debata (1)

„Bol to veru adrenalín. Je to však iba hra a pre nás sa neskončila šťastne. Napriek tomu píšeme krásny príbeh. Bolo v ňom veľa emócií, momentálne prevláda frustrácia. Taký je športový život,“ vraví Timotej Zuzula, otec a tréner Veroniky.

Zrejme len málokto túžil po slalomárskej medaile z majstrovstiev sveta viac ako on. Lyžovaniu obetoval celý život. Nebál sa výziev, necúvol pred neprajníkmi. Veroniku viedol po krôčikoch až k méte svetovej hviezdy. O to väčšie sklamanie prežíval.

„Veronika bol odhodlaná, chcela ísť rýchlo. Je však hráčka a preto musí počítať aj s prehrou. Nemám jej čo vyčítať,“ hovorí Zuzula.

Čo pociťoval v momente, keď sa Veronika na svahu držala za hlavu?

„Predovšetkým ľútosť. Videl som, ako sa zodpovedne pripravovala. Túžila po úspechu, chcela bojovať. Preto som prišiel k nej, pohladil ju. Viete, vždy som sa počas jej kariéry pri neúspechu vyhýbal hanlivým slovám. Ale zrátal som jej to neskôr, keď sa jej zadarilo. Hovoril som jej síce, že šla dobre, no dodal som, že mohla ešte lepšie,“ pousmeje sa človek zocelený dlhoročnými skúsenosťami.

Veronika Velez-Zuzulová so svojím otcom a... Foto: Ivan Majerský, Pravda
Veronika Zuzulová Veronika Velez-Zuzulová so svojím otcom a trénerom Timotejom Zuzulom.

Hoci by ich mohol rozdávať, nevyhol sa pred sobotňajším vrcholom nervozite. „Tlak som vnímal intenzívne. Predsa len, v hre bola medaila z majstrovstiev sveta. Nič iné nebolo v tom okamihu zaujímavé. O niekoľko rokov budú ľudia hovoriť len o medailistoch, na ostatných zabudnú.“

Poznačí škrvna zo svetového šampionátu sezónu, v ktorej je Velez-Zuzulová znovu druhou najlepšou slalomárkou sveta?

„Myslím si, že nie. V tejto chvíli verím, že na Slovensku sa budú zlepšovať podmienky pre zjazdové lyžovanie a ďalšie generácie to budú mať o čosi jednoduchšie. To však nesmú v Slovenskej lyžiarskej asociácii sedieť viacerí ľudia. Najmä takí, ktorí stanovia termín majstrovstiev Slovenska len týždeň pred pretekmi Svetového pohára a za dejisko určia Česko. Veď dávajú góly vlastným reprezentantom. Takéto niečo neurobí pretekárom nik na svete. Toto nie je o peniazoch, ale o princípoch,“ naznačuje Zuzula napätú situáciu v slovenskom lyžovaní.

Pre jeho dcéru bol šampionát v St. Moritzi posledným v kariére. Platí rovnaké tvrdenie aj pre neho?

„Asi áno, nie som už najmladší. Navyše, za tie roky som si toho už dosť preskákal. Myslím si, že už na to nemám nervy,“ rozlúčil sa Zuzula

Deň, na ktorý chce čo najskôr zabudnúť, zavŕšil v kruhu najbližšej rodiny.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Timotej Zuzula #MS v alpskom lyžovaní 2017