Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Deň D

Predstavte si: päť mesiacov - od júna do októbra - driete. Stekajú z vás litre potu. Deň čo deň naháňate kondíciu, cibríte techniku, zlepšujete myseľ. Telo i hlavu posúvate z levelu na level.

18.02.2017 05:00
veronika velez-zuzulová, petra vlhová,... Foto: ,
Petra Vlhová (vľavo a Veronika Velez-Zuzulová.
debata (4)

Napriek tomu výsledky obdivuhodnej snahy ihneď nevidíte. Len veríte v to, že vaša cesta je správna a na jej konci nájdete zaslúženú odmenu. Kľúčom k nej sú – necelé dve minúty.

Takto sa zrejme cítili najlepšie slovenské lyžiarky Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová na rozhraní mája a júna minulého roka. Obe vstupovali do tvrdej prípravy. Vedeli, že ich čakajú dni, týždne, mesiace neľahkého odriekania.

Cieľ bol jednoznačný: urobiť všetko pre to, aby uspeli na majstrovstvách sveta. Aby zažiarili v deň D. Ten je tu, sobota 18. februára 2017 sa môže zapísať do dejín slovenského športu i zjazdového lyžovania zlatým (strieborným či bronzovým) písmom.

Na štarte slalomu budú stať dve veľké nádeje spod Tatier. Kto by to pred pár rokmi povedal? Slovenka na majstrovstvách sveta v najlepšej tridsiatke? Solídne. V najlepšej desiatke? Skvelé! S cenným kovom na krku? Nebláznite.

Dnes je však situácia diametrálne odlišná. Slovenský fanúšik očakáva jediné – medailu, tí neskromnejší dve. Ak nebude na niektorom zo slovenských krkov visieť, zavládne sklamanie. Áno, Velez-Zuzulová s Vlhovou patria k favoritkám. Ani tým najväčším esám nemusí všetko vyjsť podľa ich túžob. Najmä v slalome. Disciplíne, v ktorej rozhodujú mikroskopické chyby. Počas dvoch päťdesiatsekun­dových výziev musíte zo seba vydať všetko, na čom ste od júna dreli.

Stať sa môže čokoľvek. V prípade úspechu oslavujte, pri neúspechu nehaňte. Veronika s Petrou predsa pre radosť slovenských duší urobia všetko.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Petra Vlhová #MS v lyžovaní