Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Andreas Žampa: Riskoval som až príliš

Zranený starší brat mu nosil lyže, on na nich bojoval na svahu. Andreas Žampa má za sebou štvrtú disciplínu na majstrovstvách sveta. Po super G (nedokončil prvé kolo), tímovej súťaži (podieľal sa na zisku striebra) a aplskej kombinácii (40. miesto) súperil včera s elitou aj v obrovskom slalome.

17.02.2017 18:36
Andreas Žampa Foto: ,
Andreas Žampa.
debata

Po výraznej chybe v druhom kole v ňom obsadil 34. miesto. Nebyť jej, útočil by slovenský zjazdový lyžiar na elitnú dvadsiatku.

„O tomto sú majstrovstvá sveta. Treba ísť naplno, riskovať. Zrejme som však riskoval až príliš. Keby išlo o Svetový pohár, dám do toho možno len 90 percent. Na šampionáte ale nie je nad čím váhať. Napokon, stávajú sa aj horšie veci,“ vravel po dojazde do cieľa prostredný z bratského tria Žampovcov.

Čo sa pri kľúčovom zaváhaní stalo?

„Bola tam diera z prvého kola, prišliapol som si lyžu. Stihol som sa síce zdvihnúť zo zeme, ale strata samozrejme narástla. Napriek tomu som celkom spokojný s progresom. Zlepšujem sa z pretekov na preteky. Teší ma, že som aspoň dokončil,“ vysvetľoval Žampa.

V obrovskom slalome sa predstavili aj ďalší dvaja Slováci. Hrdina z tímovej súťaže Matej Falat postúpil do druhého kola a obsadil v ňom 37. miesto. Martin Hyška pri premiére na majstrovstvách sveta prvé kolo nedokončil.

Majstrom sveta v obrovskom slalome sa stal Rakúšan Marcel Hirscher.

Kolízia lietadla posunula program

Druhé kolo obrovského slalomu mužov museli organizátori posunúť z 13.00 na 13.30. Dôvodom bolo, že jedno z lietadiel akrobatickej skupiny, ktorá sa starala o program pre divákov v prestávke medzi prvým a druhým kolom, prerušilo kábel kamery prinášajúcej obraz z cieľového priestoru. Tá sa potom zrútila na zem. Nikomu z divákov sa nič nestalo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andreas Žampa #MS v lyžovaní