Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rekord zlatej Medvedevovej, Rajičová skončila na peknom šiestom mieste

Slovenská reprezentantka Nicole Rajičová obsadila 6. miesto v súťaži žien na majstrovstvách Európy v krasokorčuľovaní v Ostrave. Na podujatiach vrcholného rangu premiérovo skončila na jednocifernej priečke.

27.01.2017 22:54
Nicole Rajičová Foto: ,
Slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová predviedla na ISU majstrovstvách Európy 2017 doposiaľ svoj najlepší výkon v kariére.
debata (6)

Dvadsaťjedenročná pretekárka žijúca aj pripravujúca sa dlhodobo v Spojených štátoch amerických bola po krátkom programe siedma, v piatkovej voľnej jazde sa síce nevyhla menším zaváhaniam uprostred programu, no vyhla sa pádu a od rozhodcov dostala 118,72 bodu. Spolu s krátkym programom (60,98 bodu a 7. priečka) to znamenalo súčet 179,70 bodu. V porovnaní s krátkym programom poskočila o jednu priečku nahor.

Pred rokom na ME v Bratislave začala Rajičová súťaž žien deviatym najlepším krátkym programom, ale vo voľnej jazde klesla na konečné 12. miesto. V Ostrave si Nicole Rajičová utvorila všetky osobné maximá – v krátkom programe, voľnej jazde a tým pádom aj v súčte.

„Som so sebou veľmi spokojná a som rada, že sa mi na jedných pretekoch podarilo spojiť dobrý kraťas aj voľnú jazdu. Až pri poslednej póze som si uvedomila, že som to absolvovala bez pádu. Publikum ma povzbudilo a ja som si verila. Do budúcnosti chcem pridať ťažšie skoky. Najprv kombináciu dvoch trojitých skokov v krátkom programe. Ak mi to pôjde, tak by som to dala aj do voľnej jazdy,“ povedala po svojom výkone Nicole Rajičová.

Súťaž žien v Ostravar Arene vyšiel obhajkyni prvenstva a úradujúcej svetovej šampiónke 17-ročnej Ruske Jevgeniji Medvedevovej. Moskovská rodáčka triumfovala so súčtom 229,71 bodu. Je to absolútne maximum medzi ženami v histórii súťaží pod hlavičkou Medzinárodnej korčuliarskej únie (ISU). „V prvom rade ďakujem za podporu publiku, bola pre mňa dôležitá. Celé som si to poriadne užila. Zaradila som do programu navyše kombináciu dvoch trojitých skokov, pretože som chcela predviesť ešte niečo viac ako len čistý program,“ povedala mladá šampiónka.

Medvedevová zvíťazila s náskokom 18,32 bodu pred krajankou Annou Pogorilou (211,39). Tretia skončila Talianka Carolina Kostnerová (210,52). Skúsená talianska reprezentantka sa do súťažného diania vrátila po dvojročnej pauze a odpykala si aj 16-mesačný zákaz štartu na vrcholných podujatiach, lebo klamala v dopingovom prípade svojho expriateľa, chodca Alexa Schwazera. Čoskoro 30-ročná Talianka je päťnásobná majsterka Európy a 9-násobná medailistka z ME, prvý titul získala pred 10 rokmi vo Varšave.

Výsledky – ME v krasokorčuľovaní – Ostrava (ČR) – piatok:

Ženy – po voľnej jazde: 1. Jevgenija Medvedevová (Rus.) 229,71 b., 2. Anna Pogorilá (Rus.) 211,39, 3. Carolina Kostnerová (Tal.) 210,52, 4. Maria Sockovová (Rus.) 192,52, 5. Laurine Lecavalierová (Fr.) 188,10, 6. Nicole Rajičová (SR) 179,70, 7. Loena Hendrickxová (Belg.) 172,71, 8. Ivett Tóthová (Maď.) 172,65, 9. Roberta Rodeghierová (Tal.) 161,00, 10. Nicole Schottová (Nem.) 160,63

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Nicole Rajičová