Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Myslivečková s Csölleyom sa kvalifikovali do voľného tanca

Slovenskí reprezentanti v krasokorčuľovaní Lucie Myslivečková s Lukášom Csölleyom na majstrovstvách Európy v Ostrave figurujú po krátkom tanci na 17. mieste.

26.01.2017 17:10 , aktualizované: 23:06
Lucia Myslivečková, Lukáš Csolley,... Foto: ,
Slovenský tanečný pár, sprava: Lucia Myslivečková a Lukáš Csolley.
debata (1)

Dvadsaťsedemročná rodáčka z Čeladnej a o rok mladší Bratislavčan na blues kombinovaný s hip-hopom dostali od rozhodcov 52,84 bodu, po svojom štvrtkovom predstavení sa zaradili na 3. pozíciu.

Do sobotňajšieho voľného tanca sa kvalifikovalo 20 najlepších dvojíc. Myslivečková s Csölleyom zaostali za tohtosezónnym a zároveň osobným maximom (58,04 b.) o 5,2 bodu.

„Pocitovo to bol náš najlepší výkon, ale boli tam chybičky, ktoré je možné si všimnúť až v zázname. S výnimkou niektorých detailov sme to mali pod kontrolou. Boli sme menej nervózni ako na predchádzajúcich súťažiach, pretože sme cítili, že sme dobre pripravení,“ povedal Lukáš Csölley a jeho tanečná partnerka Lucie Myslivečková doplnila: „Išlo sa mi dobre, veľmi rada jazdím pred domácim publikom. V úvode som trochu zaváhala, ale potom som na to nemyslela a išli sme si svoje. Na sobotu máme pripravený program a ten chceme zajazdiť čo najlepšie.“ Česká rodáčka sa na vrcholnom podujatí predstavila po dvojročnej pauze, v januári 2014 štartovala na ME v Budapešti s Francúzom Neilom Brownom. „Byť po rokoch opäť na veľkom šampionáte je príjemný pocit,“ poznamenala Myslivečková.

Lídrami hodnotenia po krátkom tanci sú Taliani Anna Cappelliniová a Luca Lanotte so ziskom 76,65 bodu, druhá priečka patrí s tesným odstupom ruskému páru Jekaterina Bobrovová, Dmitrij Soloviov (76,18 b.) a tretia reprezentantom Francúzska Gabrielle Papadakisovej s Guillaumom Cizeronom (75,48).

Voľný tanec – tance: 1. Anna Cappelliniová, Luca Lanotte (Tal.) 76,65 b., 2. Jekaterina Bobrovová, Dmitrij Soloviov (Rus.) 76,18, 3. Gabriella Papadakisová, Guillaume Cizeron (Fr.) 75,48, 4. Charlene Guignardová, Marco Fabbri (Tal.) 70,46, 5. Isabella Tobiasová, Iľja Tkačenko (Izr.) 69,35, 6. Alexandra Stepanovová, Ivan Bukin (Rus.) 68,17, 7. Laurence Fournierová Beaudryová, Nikolaj Sorensen (Dán.) 66,02, 8. Viktoria Sinicinová, Nikita Kacalapov (Rus.) 64,67, … 17. Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley (SR) 52,84 – postúpili do voľného tanca

====== Súťaž športových dvojíc ovládli Tarasovová a Morozov ======

Ruskí reprezentanti Jevgenija Tarasovová s Vladimirom Morozovom ovládli na ME súťaž športových dvojíc. Dvadsaťdvaročná Tarasovová s o dva roky starším partnerom si vo voľnej jazde nenechali ujsť prvú priečku, ktorá im patrila po stredajšom krátkom programe (v osobnom rekorde 80,82 b, pozn.). O viac ako jedenásť bodov si vo štvrtok zlepšili maximum aj vo voľných jazdách a so súčtom 227,58 bodu odsunuli na druhú pozíciu Aľonu Savčenkovú s Brunom Massotom reprezentujúcich Nemecko (222,35 b). Tí si zopakovali 2. miesto spred roka z Bratislavy.

"Pred voľnou jazdou sme nemysleli na to, že nás čaká boj o zlato. Iba sme sa sústredili na náš výkon a aj zásluhou vynikajúceho ostravského publika sme to dotiahli až do víťazného konca. Veríme, že je to len začiatok úspešnej cesty,“ povedal v prvej reakcii Vladimir Morozov. Spolu s Tarasovovou skončili na predchádzajúcich dvoch ME tretí.

Francúzski reprezentanti Vanessa Jamesová, Morgan Cipres sa až na svojom šiestom kontinentálnom šampionáte dočkali medaily, za osobný rekord 220,02 bodu (doteraz 198,90 b.) si odnášajú bronz. Pred rokom v Bratislave boli štvrtí, na ME mali doteraz bilanciu dve štvrté, dve piate a jedno šieste miesto.

Úradujúci olympijskí víťazi Tatiana Volosožarová s Maximom Traňkovom z Ruska, ktorí sú štvornásobní kontinentálni šampióni a majstri sveta z roku 2013, neobhajovali prvenstvo z Bratislavy 2016, pretože ako manželský pár vo februári čakajú príchod potomka.

Športové dvojice – voľné jazdy: 1. Jevgenija Tarasovová, Vladimir Morozov (Rus.) 227,58 b., 2. Aľona Savčenková, Bruno Massot (Nem.) 222,35, 3. Vanessa Jamesová, Morgan Ciprés (Fr.) 220,02, 4. Xenia Stolbovová, Fiodor Klimov (Rus.) 216,51, 5. Natalia Zabijaková, Alexander Enbert (Rus.) 200,75, 6. Valentina Marcheiová, Ondřej Hotárek (Tal.) 191,93, 7. Anna Dušková, Martin Bidař (ČR) 189,09, 8. Nicole della Monicová, Matteo Guarise (Tal.) 180,99

1 debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #Lukáš Csölley #Lucie Myslivečková #ME 2017 v krasokorčuľovaní