Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Csölley má novú tanečnú partnerku. Luciu Myslivečkovú

Slovenský reprezentant v tancoch na ľade Lukáš Csölley bude od nastávajúcej sezóny súťažiť s novou tanečnou partnerkou.

11.07.2016 18:10
Lukáš Csölley, Lucia Myslivečková,... Foto:
Lukáš Csölley s novou partnerkou Češkou Luciou Myslivečkovou.
debata

Talianku Federicu Testovú, ktorá sa nečakane rozhodla pre rozchod, vystrieda 26-ročná Češka Lucie Myslivečková. Spolu by radi nadviazali na Csölleyove úspechy z predchádzajú­cich rokov.

Tanečný pár Federica Testová a Lukáš Csölley sa dostal do povedomia verejnosti najmä vďaka januárovým majstrovstvám Európy v Bratislave. Boli tvárami šampionátu, výkonmi a vzťahom k fanúšikom si získali obrovské sympatie. Uplynulá sezóna bola ich najúspešnejšou v kariére. Na domácom kontinentálnom šampionáte skončili na 8. mieste, na svetovom v Bostone na 14. priečke.

Testová oznámila svoje rozhodnutie o ukončení kariéry najprv Lukášovi. Vzápätí zaslala Slovenskému krasokorčuliarskemu zväzu e-mail, v ktorom zdôvodnila svoje konanie. "Dospela som do štádia, keď musím uznať, že som tomuto športu dala už všetko. Moja psychika a nedostatok motivácie mi nedovoľujú, aby som sa udržala na konkurencieschopnej úrovni. Rada by som sa poďakovala za obrovskú podporu,“ píše Federica. Jej nečakané rozhodnutie v predolympijskej sezóne, v ktorej čaká krasokorčuliarov kľúčová kvalifikácia na hry v Pjongčangu, Csölleya zaskočilo. "Bolo to pre mňa veľké prekvapenie. Po majstrovstvách sveta sme si naplánovali, ako by mala prebiehať príprava,“ hovorí Lukáš a dodáva: "Jej rozhodnutie musím stráviť a akceptovať, aby som sa mohol sústrediť na to, čo ma čaká.“

Napriek prísnym pravidlám Medzinárodnej korčuliarskej únie (ISU) Csölley v pomerne krátkom čase našiel novú partnerku. Od nastávajúcej sezóny bude reprezentovať Slovensko s Češkou Luciou Myslivečkovou. Do karát im zahral aj fakt, že Lucia pre zranenie dva roky nesúťažila. Pravidlá ISU totiž nedovoľujú krasokorčuliarom reprezentovať inú krajinu skôr ako 12 mesiacov od posledného vystúpenia na medzinárodnej súťaži.

"Teší nás, že Lukáš má partnerku, s ktorou, verím, uspeje v olympijskej kvalifikácii. Od začiatku si porozumeli na ľade aj mimo neho. V prípade Lucie odpadá rečová bariéra. Žiaľ, rozhodnutie Federici prišlo v nevhodnom čase, musíme ho však rešpektovať. Chcem sa poďakovať českým kolegom, že rokovania o uvoľnení Lucie v prospech slovenskej reprezentácie boli rýchle a bezproblémové. Momentálne riešime ešte formality na Medzinárodnej korčuliarskej únii,” hovorí prezidentka SKrZ Felicitas Babušíková.

Tanečníci Myslivečková, Csölley sa budú pripravovať na prvú spoločnú sezónu v talianskom Miláne pod vedením doterajšieho trénera Roberta Pelizzolu. Ich premiérovými pretekmi bude Memoriál O. Nepelu na jeseň tohto roku v Bratislave.

Kto je Lucie Myslivečková

Rodáčka z Čeladnej tvorila pár s Francúzom Neilom Brownom, predtým s Matějom Novákom. Vyhrala súťaž Golden Spin v Záhrebe, je majsterkou Česka. S Lukášom sa pozná dlho, stretávali sa v juniorských i seniorských kategóriách. Ponuku súťažiť s ním ihneď prijala. "S Lukášom sa mi trénuje veľmi dobre, na ľade sme si od začiatku sadli. Korčuliarsky je veľmi dobrý, vie dobre viesť, korčuľovanie po jeho boku sa mi zdá veľmi jednoduché,“ u­viedla Lucie Myslivečková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #Lukáš Csölley #Lucia Myslivečková