Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Nóri valcujú aj naďalej. Zjazd na olympijskej trati vyhral Jansrud

Zjazd Svetového pohára na olympijskej trati pre rok 2018 v kórejskom Čongsone vyhral nórsky lyžiar Kjetil Jansrud a pripísal si tretie víťazstvo v sezóne.

06.02.2016 09:00
Kjetil Jansrud Foto: ,
Kjetil Jansrud na olympijskej zjazdovke.
debata

Držiteľ malého krištáľového glóbusu z minulej zimy potvrdil pri prvých pretekoch v Čongsone rolu favorita, potom čo ovládol aj dva tréningy.

Tridsaťročný Jansrud zvíťazil o dve desatiny sekundy pred Talianom Dominikom Parisim, tretí bol s odstupom 41 stotín Američan Steven Nyman. Rodák zo Stavangeru sa postaral o už sedemnásty triumf nórskych lyžiarov v sezóne a zároveň si pripísal trináste prvenstvo v kariére.

V priebežnom poradí Svetového pohára, ktoré vedie rakúsky slalomár Marcel Hirscher, je Jansrud štvrtý. Hodnoteniu zjazdu stále dominuje Jansrudov krajan Aksel Lund Svindal, ktorý už ale po zranení z Kitzbühelu do SP túto zimu nezasiahne. Na druhom mieste je dnes štvrtý Talian Peter Fill, víťaznému Nórovi patrí tretia pozícia.

V nedeľu sa v Čongsone pôjde super G, v ktorom bude olympijský víťaz Jansrud znova patriť k hlavným adeptom na víťazstvo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kjetil Jansrud