Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rajičová po exhibícii: Chcela som ukázať, že tento šport milujem

Pomýšľala na prvú desiatku, po krátkom programe to vyzeralo sľubne, ale voľná jazda Nicole Rajičovej na majstrovstvách Európy v piatok večer nevyšla.

31.01.2016 21:00
nicole rajčová, exhibícia Foto: ,
Nicole Rajičová počas exhibície.
debata

Klesla po nej na 12. miesto, o jedno horšie než pred rokom v Štokholme – a netajila sklamanie. Hoci tvrdila, že rada jazdí pod tlakom, pred žičlivým domácim publikom sa s ním 20-ročná rodáčka z New Yorku nevyrovnala. V úvode namiesto dvojkombinácie trojitého lutza s dvojitým tulupom skočila len prvý skok, pri ďalšom trojitom lutze sa dotkla rukou ľadu, dopustila sa aj ďalších chýb.

Od rozhodcov dostala 88,86 bodu, čo v súčte s krátkym programom predstavovalo 146,10 bodu. „Mohlo to byť oveľa lepšie. Neviem, čo k tomu viac povedať. Urobila som veľa chýb na to, na čo som zvyknutá. Zle som začala. Už na rozjazdení mi skoky nešli, necítila som sa dobre. A keď mi vyšiel dobrý skok, zrazila som sa s inou súperkou. Nevedela som v prvom momente, čo sa deje, našťastie sa nič nestalo. Nemala som čas dostať sa do pohody, lebo som otvárala program tretej skupiny,“ vravela.

„Po nevydarenej dvojkombinácii som ďalší skok zvládla, no prišli ďalšie zaváhania. Na tréningu som zvyknutá, že keď mi niečo nevyjde, pokračujem ďalej. Bojovala som aj teraz, do každého skoku som šla s tým, že ešte niečo do toho dám. Možno som až príliš veľmi chcela. Publikum bolo svetové, cítila som podporu divákov a pozitívnu energiu, chcela som im ukázať peknú jazdu. Som smutná z toho, že som ju neukázala. Vyšli mi slzičky, ale to bolo z pocitu, že mi ľudia držali palce a tlieskali. Trošku som sklamaná sama zo seba, lebo viem lepšie zajazdiť. Ráno som mala perfektný tréning, cítila som sa super. Asi som príliš veľmi chcela. Teraz musím trénovať na majstrovstvá sveta. V nedeľňajšej exhibícii budem viac tancovať, vystúpenie sa mi páči, dúfam, že sa bude páčiť aj ľuďom,“ podotkla.

Nicole Rajičová počas exhibície. Foto: Ivan Majerský, Pravda
nicole rajičová, krasokorčuľovanie Nicole Rajičová počas exhibície.

Tom Rajič, otec i tréner v jednej osobe, označil dcérinu voľnú jazdu za jednu z najhorších v sezóne. „Nicole nastúpila premotivovaná, chcela divákom ukázať, čo má natrénované a čo vie. Po tréningu sa cítila dobre. Žiaľ, nevyšlo to. Prvý skok na rozjazdení ju vyviedol z miery, nemala čas skoncentrovať sa,“ uviedol stručne.

Viac od svojej zverenky čakal aj tréner Igor Krokavec. „Je to pre nás nová skúsenosť. Nicole má určite na viac, než predviedla,“ vravel sobotu po odoznení emócií. V súvislosti s mladými medailistkami z Ruska a so 16-ročnou majsterkou Európy Medvedevovou uviedol, že ešte nepociťujú taký tlak ako dospelé ženy, takže do veku sedemnásť rokov by mali súťažiť v kategórii junioriek. „Je to môj názor, nie je to nič proti nim. Sú veľmi talentované, ale je to ako by súťažili v inom športe.“

Stupeň víťaziek patril triu Jevgenija Medvedevová (zlato), Jelena Radionovová (striebro), Anna Pogorilá (bronz). Poradie ostalo rovnaké ako po krátkom programe. Nicole sa už po nedeľňajšej exhibícii usmievala.

„Je to niečo iné v porovnaní so súťažnými vystúpeniami. Trošku voľnejšie, ale o to náročnejšie, lebo musím rýchlejšie korčuľovať. Na tréningu ráno sme sa zabávali, všetci sme si chceli užiť posledné chvíle na ľade. Dúfam, divákom sa môj exhibičný program páčil. Chcela som im ukázať, že milujem tento šport. Z Bratislavy odídem s peknými pocitmi, som publiku vďačná za podporu. Akurát ma trošku mrzí, že som mala málo času na stretnutie s príbuznými z maminej i otcovej strany. Dúfam, že na majstrovstvách sveta v Bostone sa predstavím v lepšej forme.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #Nicole Rajičová #ME v krasokorčuľovaní 2016