Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rómeo a Júlia priviedli Rajičovú k spokojne vyloženým nohám

Mávala do hľadiska, z ľadovej plochy doň posielala horúce bozky. Tribúny sa jej v okamihu odplácali: mohutným potleskom a prejavmi úprimného obdivu či vďaky.

27.01.2016 15:30 , aktualizované: 18:20
nicole rajičová, krasokorčuľovanie Foto: ,
Slovenská reprezentantka v krasokorčuľovaní Nicole Rajičová zvládla svoj krátky program.
debata

Keď Nicole Rajičová vykorčuľovala v stredu popoludní na ľad bratislavského zimného štadióna, dočkala sa jedného z najkrajších okamihov v kariére. Na majstrovstvách Európy mohla predviesť svoje umenie domácemu publiku. „Rozruch, ktorý je okolo mňa, si užívam. Na nič sa nemôžem sťažovať. Štadión je krásny, Bratislava tiež. Navyše, priazeň ľudí ma nesmierne motivuje,“ vravela slovenská reprezentantka po svojom krátkom programe.

Pôvab, šikovnosť či ladné kroky v ňom predviedla na tóny romantickej hudby z filmu Rómeo a Júlia. Od rozhodcov si zaň vyslúžila najlepšie hodnotenie v kariére na medzinárodných podujatiach pod hlavičkou Medzinárodnej korčuliarskej únie – 57,24 bodu. A do voľnej jazdy sa kvalifikovala zo solídneho deviateho miesta (z 36 pretekárok).

„Urobila som síce jednu malú chybu, no s výkonom môžem byť spokojná. Rada by som vedela, prečo som sa jej dopustila, ale tragédiu z toho nerobím. Teší ma, že som na ľade predviedla to, čoho som schopná,“ usmievala sa rodáčka z New Yorku.

Drobné zaváhanie zverenky Igora Krokavca prišlo po tom, ako predviedla kombináciu trojitého lutzu s dvojitým rittbergerom. Trojitý rittberger už 20-ročnú krasokorčuliarku obral o body. Z rovnováhy ju však nevyviedol. „Nezostávalo mi nič iné, len ten moment hodiť za hlavu. Inak to nejde. Pokúsim sa chybe vyhnúť vo voľnej jazde,“ komentovala Rajičová. Na ľade pôsobila uvoľnene. Tréma jej nohy nezväzovala. „Verila som si. Diváci na tribúnach ma neznervóznili, skôr potešili,“ vravela jedenásta žena z minuloročných majstrovstiev Európy v Štokholme.

O vylepšenie umiestnenia zabojuje už v piatok, keď ženy uzatvoria svoj program voľnými jazdami. „Dovtedy si ešte pôjdem zatrénovať. Potom si vyložím nohy na stôl a doprajem si aj nejakú prechádzku. Aby som nebola usedená. Zrejme nahliadnem aj do školských učebníc, pri nich sa trochu odreagujem od krasokorčuľovania. A potom sa už budem naplno koncentrovať na ďalší výkon,“ zhrnula svoj najbližší program slovenská nádej. Ak sa priblíži k tomu zo stredy, bude sa vracať z Bratislavy do New Yorku akiste spokojná.

Krátky program žien na ME v krasokorčuľovaní Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Slovenská reprezentantka v krasokorčuľovaní...

Krátky program na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu vyšiel takmer dokonale ruským sólistkám, ktoré po ňom obsadzujú prvé tri priečky priebežného celkového poradia. Líderská pozícia pred piatkovými voľnými jazdami patrí mladučkej Ruske Jevgeniji Medvedevovej so súčtom 72,55 bodu. Iba 16-ročná moskovská rodáčka je úradujúcou juniorskou majsterkou sveta a v tejto sezóne sa stala víťazkou finálových pretekov Grand Prix ISU v Barcelone, ako aj podujatia Americká korčuľa v Milwaukee. Medvedevová vedie s náskokom 1,59 bodu pred Jelenou Radionovovou. Tretia je už s väčším odstupom Anna Pogorilá (63,81). Radionovová a Pogorilá figurujú na priečkach, ktoré obsadili aj pred rokom na kontinentálnom šampionáte vo Švédsku. Do piatkových voľných jázd (18.00 h – 21.55 h) sa kvalifikovalo 24 najlepších sólistiek z krátkeho programu.

Krátky program – ženy: 1. Jevgenia Medvedevová 72,55 bodu, 2. Jelena Radionovová 70,96, 3. Anna Pogorilá (všetky Rus.) 63,81, 4. Roberta Rodeghierová (Tal.) 61,01, 5. Angelina Kuchvalská (Lot.) 58,99, 6. Joshi Helgessonová (Švéd.) 58,13, 7. Nathalie Weinzierlová (Nem.) 57,36, 8. Mare Berence Meiteová (Fr.) 57,35, 9. Nicole Rajičová (SR) 57,24 – všetky postúpili do voľných jázd

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #Nicole Rajičová #ME v krasokorčuľovaní 2016