Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Splnil sa jej sen. Velez-Zuzulová poteší aj fanklub

Bielou perinou sa prikryje konečne aj doma. Zjazdárka Veronika Velez-Zuzulová si súťažné svahy vyskúšala takmer po celom svete. Na konto si pripísala viaceré míľniky. Jedno tajné želanie jej doteraz unikalo. Už to neplatí. Počas víkendu (5. - 6. marca) sa prvýkrát v seriáli Svetového pohára predstaví v domácom prostredí.

08.10.2015 16:34
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová.
debata

Prestížne lyžiarske podujatie sa v nízkotatranskom stredisku Jasná uskutoční po 32 rokoch. V tom čase ešte nebola najúspešnejšia slovenská lyžiarka ostatného desaťročia na svete. „Už som ani neverila, že sa mi to splní. Vďaka lyžovaniu som precestovala mnohé krajiny, ale na Slovensku som na takej vysokej úrovni nikdy neštartovala. Pretekať pred vlastnými fanúšikmi je splneným veľkého sna,“ prezradila novinárom Velez-Zuzulová.

Skúsená 31-ročná Bratislavčanka, ktorá žije a trénuje vo francúzskom Annecy, sa stala ambasádorkou celého podujatia. „Organizátorom poskytujem informácie o tom, čo pretekárky potrebujú. Akcia môže byť výnimočná v počte divákov. Trénujem s Laurie Maugelovou, ktorej ocino v Jasnej kedysi štartoval a vraj to bolo najsledovanejšie podujatie vtedajšieho seriálu,“ dodala. Velez-Zuzulová stredisko v Jasnej detailne nepozná.

Za výhodu považuje, že súťažnú trať si prednostne vyskúša. „Keďže som z Bratislavy, v detstve som tam príliš nejazdila. Jasná je stredisko, v ktorom sa každoročne nesúťaží a pre pretekárky bude kopec veľkou neznámou. V najbližšom období si tam určite pôjdem párkrát zatrénovať. Ostatné dievčatá túto možnosť nemajú, čo by som mohla využiť,“ vyhlásila.

Najlepšia slovenská lyžiarka sa v Jasnej predstaví len v najtočivejšej disciplíne. Po minuloročnom zranení kolena už obrovský slalom vyradila zo svojho repertoáru. „Bez tréningov nedokážem držať krok s najlepšími. Teším sa, že atmosféru v Jasnej si vychutnajú moji najbližší i ľudia z fanklubu. Snáď ich poteším. Hoci ma chodia podporovať aj do zahraničia, väčšinou cestujú skoro ráno a hneď po pretekoch odchádzajú. Teraz tam ostanú celý víkend a viac si to užijú,“ myslí si Velez-Zuzulová.

Na prestížnom podujatí bude štartovať aj druhá slovenská zjazdárka Petra Vlhová. Organizátori už teraz predpokladajú, že do Jasnej zavíta zhruba 15-tisíc návštevníkov. Slávnostné otvorenie prebehne v jaskyni. „K dispozícii máme moderné technológie a osvedčené postupy, ktoré udržia kvalitu snehu na požadovanej úrovni aj v prípade väčšieho oteplenia,“ konštatoval šéf organizačného výboru Bohuš Hlavatý.

zväčšiť Veronika Velez-Zuzulová. Foto: Pravda, Ivan Majerský
Veronika Velez-Zuzulova Veronika Velez-Zuzulová.

V lietadle prežívala strach
Z dvojtýždňového sústredenia v Argentíne zostanú Veronike Velez-Zuzulovej najpamätnejšie spomienky na cestu domov. „Pár minút po vzlietnutí z Buenos Aires pilot zahlásil, že máme pokazené lietadlo. Už predtým sa mi zdalo, že stúpame akosi pomaly. Spolusediaca ma ubezpečovala, že máme veľké lietadlo a sme len o niečo ťažší. Najskôr sme si mysleli, že sa nezatvoril podvozok a až v novinách sme si prečítali, že nám odišiel jeden motor. Krúžili sme nad morom a vypúšťali palivo. Nebolo mi všetko jedno. Čím viac lietam, tým mám väčší rešpekt. V niektorých destináciách je pristávanie hotový rokenrol,“ vraví úspešná slovenská zjazdárka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Svetový pohár v Jasnej