Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Žampcovi cestujú za snehom na Nový Zéland

Slovenský reprezentant v alpskom lyžovaní Adam Žampa mení príjemné letné počasie na Slovensku za snehom pokryté svahy Nového Zélandu.

04.08.2014 13:17
Adam Žampa Foto: ,
Adam Žampa.
debata

Dvadsaťtriročný Tatranec v pondelok večer aj so svojím tímom odlieta na južnú pologuľu, kde najlepší slovenský zjazdár súčasnosti určite nájde lepšie podmienky na prípravu na novú sezónu. Po skončení predchádzajúceho mimoriadne úspešného ročníka sa Adam Žampa najprv pripravoval kondične a neskôr vycestoval za snehom na francúzsky ľadovec. Pred dlhým letom na za snehom sa opäť venoval naberaniu kondície.

Augustové sústredenie Žampovcov by sa okrem Nového Zélandu malo konať aj v inej destinácii. „Najprv to bude Nový Zéland a potom Austrália. Malo by to byť tak, že po troch týždňoch tréningov prídu dva týždne pretekov,“ prezradil najstarší z bratov Žampovcov, celkovo 37. slalomár v hodnotení uplynulej sezóny vo Svetovom pohári.

Pre Adama Žampu budú vrcholom nasledujúceho ročníka majstrovstvá sveta v americkom Vaile. „Verím však, že budem pravidelne bodovať vo Svetovom pohári, a to nielen v slalome, ale aj v superkombinácii a obrovskom slalome. Orientovať sa budem naďalej na všetko, čo sa dá. Nechcem byť vyslovene slalomár,“ prezradil úspešný olympionik zo Soči 2014.

debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Žampa #Andreas Žampa