Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Adam Žampa: Nie je to ľahký kopec, ale 2. kolo pôjdem naplno

Traja Slováci na štarte, ale len jeden videl cieľ. Adamovi Žampovi patrí po prvom kole obrovského slalomu na svetovom šampionáte v Schladmingu 19. priečka. Nebol celkom spokojný, lebo čakal lepší čas.

15.02.2013 12:24
Austria Alpine Skiing Worlds Foto: ,
Adam Žampa.
debata

Jeho mladší brat Andreas a tiež Matej Falat, ktorí si účasť v stovke najlepších vybojovali v kvalifikácii, svoje jazdy nedokončili.

Starší zo Žampovcov povedal v cieli to, čo bolo vidieť aj voľným okom. Hornú časť trate zvládol výborne, ale na strmom svahu pred cieľom mu došiel dych. Nebol však jediný.

„Hore som mal ešte dosť sily, ale v strmine sa ukázalo, že to nie je ľahký kopec. Snažil som sa o čistý oblúk a vôbec sa to nedalo vytočiť. Nebolo ani vidieť pod nohy. Jediný, kto išiel v prvom kole dobre, bol Ligety. Ostatní sa na strmom svahu pred cieľom všetci trápili,“ vravel 22-ročný Tatranec.

Žampa mal na hrudi číslo 26, cieľovú fotobunku preťal ako osemnásty s odstupom 3,93 s za suverénnym Američanom Tedom Ligetym. Neskôr ho predstihol ešte Švajčiar Gino Caviezel, čiže do druhého kola (začiatok o 13.30 h) pôjde z devätnástej pozície.

"Moja strata je dosť veľká, ale neskôr som zistil, že aj ostatní mali na tomto kopci problémy. Druhé kolo pôjdem naplno, tak uvidíme, na čo to vydá. Mám šancu posunúť sa vyššie, ale aj za mnou je to dosť nabité,“ podotkol.

Najlepší slovenský zjazdár rozdal po prvom kole hneď niekoľko rozhovorov.

"Robil som interview pre stránku Medzinárodnej lyžiarskej federácie a tiež pre jednu z tunajších televízií. Pýtali sa ma aj na to, prečo mám na prilbe otázniky a výkričník. Vravel som im, že si hľadám sponzora,“ dodal Žampa.

debata chyba