Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zuzulová nevidela cieľ vo Flachau, ale berie to športovo

Na prelome rokov dve víťazstvá, ale v ďalších dvoch pretekoch Svetového pohára nula na bodovom konte. Slovenskej zjazdárke Veronike Velez-Zuzulovej to po Záhrebe nevyšlo ani v utorok večer vo Flachau.

15.01.2013 20:29
Veronika Zuzulová Foto:
Veronika Zuzulová.
debata (1)

Prvé kolo rozbehla pod rakúskymi reflektormi výborne. Na prvom medzičase bola s číslom päť najrýchlejšia, ale v spodnej časti trate to prehnala s razanciou a nevošla sa do jednej z bránok. Výsledkom bol pád a koniec nádejí na body do hodnotenia najtočivejšej disciplíny, v ktorom jej pred pretekmi vo Flachau patrilo výborné tretie miesto.

„Snažila som sa. Atakovala som od začiatku, ale nevyšlo mi to až do cieľa. Keď človek nejde naplno, nemá šancu, lebo kopec vo Flachau je veľmi ľahký. Ja som to riskla, bolo to hop alebo trop,“ vravela v cieli 28-ročná Slovenka. Jej manžel a zároveň jeden z trénerov Romain Velez potvrdil, že zámerom bola nekompromisná jazda od prvej až po poslednú bránku.

„Hornú časť zvládla Veronika výborne. Išla tak ako sme si to predstavovali, ale nedotiahla to do cieľa. Škoda, lebo nastavenie na preteky sme mali dobré, aj podmienky vrátane počasia a kvality trate boli výborné. Dnes nám chýbalo šťastie. Takto agresívne však musí jazdiť stále. Inej cesty niet,“ skonštatoval Velez.

Velez-Zuzulovcov teraz čaká cesta domov do Francúzska, krátky oddych, potom tréning a o 12 dní ďalšie preteky Svetového pohára v Maribore. Ako dlho bude Veronike trvať, kým vyhodí z hlavy nešťastný pád vo Flachau?

„Myslím si, že netreba o tom veľa rozprávať. Beriem to športovo, snažím sa byť v pohode. Bodov mám už v tejto sezóne dosť, čiže už mi nejde o žiadne kalkulácie. Musím jazdiť tak, aby som mohla vyhrávať,“ vravela pretekárka, ktorá v tejto sezóne ovládla slalom v Semmeringu a paralelný slalom v Mníchove.

K Velez-Zuzulovej sa nechtiac pridala aj druhá Slovenka na štarte 1. kola Petra Vlhová. Iba 17-ročná Liptáčka sa s číslom 33 túžila dostať do 2. kola medzi 30 najlepších a pripísať si po Semmeringu (11. miesto) ďalšie body do Svetového pohára. Spočiatku sa jej to darilo. Na prvom medzičase bola na 21. mieste, ale na druhý už nedošla. Pri jej mene zasvietilo červeným, že preteky nedokončila.

1 debata chyba