Schumacherov odkaz trvá aj roky po osudnej lyžovačke. Svoju úlohu zohral pri Hamiltonovom prestupe storočia

Športweb | 01.03.2024 19:54
Michael Schumacher, Lewis Hamilton, f1, formula Foto:
Michael Schumacher a Lewis Hamilton pred VC Monaka v roku 2012.
Aj keď Michael Schumacher po osudnej lyžovačke spred viac ako desiatich rokov zmizol z očí verejnosti, jeho odkaz neustále pretrváva.

O nemeckom šampiónovi Formuly 1 sa aj po rokoch píše a hovorí, aj keď sa o jeho zdravotnom stave a živote nevie o mnoho viac, ako keď v decembri 2013 utrpel ťažký pád počas lyžovačky.

Sedemnásobný majster sveta získal väčšinu svojich titulov ako jazdec stajne Ferrari. Taliansky tím po aktuálnej sezóne, ktorá odštartovala v Bahrajne, posilní britský jazdec Lewis Hamilton. Jeho odchod z Mercedesu a dohoda s Ferrari je považovaný za prestup storočia v F1.

Hamilton, ktorý vyrovnal Schumiho v počte titulov majstra sveta, priznal, že nemecký pretekár bol veľkým jazýčkom na váhach pri rozhodovaní, či ísť do Ferrari alebo zostať v Mercedese.

Števo Eisele Čítajte viac Eisele: Jazdiť za Ferrari chce každý. Hamilton má spoločné črty s Chárom a Jágrom, Horner je na odstrel

„Pre každého jazdca, ktorý vyrastal pri sledovaní Schumachera v jeho najlepších časoch, to bolo… myslím, že každému, kto ho sledoval v červenom monoposte, napadlo, aké by to bolo, byť obklopený červenou“ povedal Hamilton novinárom pred začiatkom sezóny.

Spomienky na Schumacherove výkony v červenom monoposte ho presvedčili o tom, že odchod do Talianska bude jeho ďalším kariérnym krokom.

"Keď na Veľkej cene Talianska vždy vidíte more fanúšikov Ferrari v červenom, budí to úžas, nemôžete si pomôcť. Pritom ide o tím, ktorý na veľký úspech čaká od Schumacherovho odchodu.

Je to pre mňa obrovská výzva. Už ako dieťa som hrával (videohru) GP2 za Michaela, ktorý sedel v červenom aute. Je to ako sen, veľmi sa na to teším," rozplýval sa Hamilton.

Partnerky pilotov F1 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Už dnes sa prvým tréningom na VC Bahrajnu...