Po obráku trápenie aj v slalome. Nespokojná Vlhová, Shiffrinová jej naložila vyše dve sekundy. Pozrite si jazdu Slovenky

Pravda, TASR | 29.12.2023 10:24, aktualizované: 
Vlhová Foto:
Petra Vlhová počas 1. kola slalomu v Lienzi.
Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej patrí po 1. kole slalomu Svetového pohára priebežne až desiate miesto. V rakúskom Lienzi zaostáva za vedúcou Američankou Mikaelou Shiffrinovou o priepastných 2,41 s.

Po dojazde do cieľa bola Vlhová očividne nespokojná so svojou jazdou, keďže na dovtedy vedúcu Švédku Annu Swennovú Larssonovú už strácala viac ako sekundu.

K úradujúcej držiteľke veľkého glóbusu sa nedokázala výraznejšie priblížiť žiadna zo súperiek. Najbližšie k Shiffrinovej bola jej krajanka Paula Moltzanová s mankom 1,14 sekundy. O ďalších osemnásť stotín zaostala Anna Swennová-Larssonová zo Švédska, ktorá odštartovala úvodné piatkové kolo.

Vlhovej nevyšla úvodná časť a už na prvom medzičase strácala na priebežne prvú Swennovú-Larssonovú vyše sedem desatín. Manko nedokázala následne zmenšiť a v spodnej časti trate narástlo na 1,09 sekundy. Pozrite si jazdu Slovenky:

Okrem pretekárok z najlepšej pätnástky predstihla Vlhovú aj Švajčiarka Nicole Goodová, ktorá štartovala ako tridsiata. Po štvrtkovom obrovskom slalome jej tak nevyšla prvá jazda ani v tom klasickom.

V „obráku“ figurovala Vlhová na osemnástom mieste a nakoniec skončila siedma. V piatok posunula latku na úplne inú úroveň Shiffrinová, ktorá prekonala konkurentky o vyše sekundu, posunula sa do čela a nikto sa k nej nedokázal priblížiť.

Petra Vlhová Čítajte viac Vlhová lamentuje, počas obráku mala chuť zastaviť v polovici kopca. Kritizoval ju aj Pini, do slalomu pôjde pred Shiffrinovou

Spomedzi elitnej pätnástky nezvládli prvé kolo Švédka Hanna Aronssonová Elfmanová, Mina Fürst Holtmannová z Nórska i chorvátska juniorka Zrinka Ljutičová.

Trať staval Mitja Kunc, tréner Slovinky Andreji Slokarovej, ktorá bola o dve pozície pozíciu a sedem stotín za Vlhovou. Tá je v rakúskom stredisku v pozícii obhajkyne prvenstva z roku 2021. Druhé kolo bolo na programe o 13.00 h.

Najúspešnejšie lyžiarky histórie Svetového pohára Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Vlhová má pred sebou ešte niekoľko rokov...