Búrlivák Kyrgios sa obul do ženských odmien: Ja hrám 4 hodiny, ona 40 minút a peniaze sú rovnaké

Pravda | 13.12.2023 19:08
Nick Kyrgios Foto: ,
Zlý chlapec svetového tenisu Nick Kyrgios.
Kontroverzný austrálsky tenista Nick Kyrgios nedávno oznámil, že nebude štartovať na januárovom Australian Open. Odvtedy plní titulky médií témami, ktoré vzbudzujú rozruch.

Tentoraz si vzal na mušku problematiku rovnakých odmien, ktoré si na grandslamových turnajoch odnášajú tenistky v rovnakej výške ako muži.

Zatiaľ čo začiatkom týždňa Kyrgios hovoril najmä o tom, že jeho tenisová kariéra by sa mohla chýliť ku koncu a že už nemá chuť hrať, zveril sa aj s problémami duševného zdravia, teraz sa pustil do ženského tenisu.

822732023 Čítajte viac Alcaraz si počas prestávky privyrábal v hoteli. Záujemcov neodradila ani suma, ktorú pýtal za 30 minút

Ako príklad použil ukrajinskú tenistku Elinu Svitolinovú a povedal, že podľa neho nie je fér, že za rovnaké peniaze trávi na kurte omnoho viac času.

„Hral som štyri hodiny na Australian Open, no (Elina) Svitolinová hrala asi 40 minút a obaja sme dostali rovnakú mzdu,“ povedal Nick Kyrgios pre The Athletic.

406258431 Čítajte viac Písali mi, že ma zabijú, spomína Cibulková. S tlakom a negatívnymi komentármi sa vyrovnala jednoducho

Kriticky sa vyjadril aj smerom k potenciálnemu zlúčeniu mužskej a ženskej organizácie ATP a WTA s tým, že to nedáva zmysel. A porovnal to so zámorskými basketbalovými ligami.

„Ak sa spájame, tak spojme všetko. Ale prečo je tenis jediným športom, ktorý sa zaoberá týmito vecami? Ak by ženská WNBA povedala: Poďme sa spojiť, mužská NBA by ich vysmiala.“

Najlepšie svetové tenistky v bikinách Fotogaléria - 46 fotiek Všetky fotky
Niektoré by sa kľudne mohli živiť aj...