Bizarný incident na Okolo Poľska: Na búračku troch áut doplatil lekár podujatia

Pravda | 01.08.2023 17:10
793470790 Foto:
Sedemdňové etapové podujatia Okolo Poľska vyvrcholí poslednou etapou v piatok.
K vážnej nehode došlo u našich severných susedov na cyklistickom podujatí Okolo Poľska. Pred koncom druhej etapy, zhruba 30 km do cieľa, sa zrazili tri autá pretekárskej kolóny.

Ako informoval Przeglad Sportowy, na nehodu najviac doplatil lekár podujatia Piotr Leszczynski, ktorý utrpel zlomeninu kolena.

Nehoda sa stala ešte v nedeľu, no až v utorok vyšli najavo okolnosti okolo nej. Jeden z cyklistov tímu Human Powered Health hlásil defekt, kvôli ktorému prudko zastavil tesne za pelotónom.

Auto jeho tímu okamžite zastavilo a najskôr do neho „ťuklo“ vozidlo tímu Vittoria a za ním nasledoval tvrdí náraz vozidla lekára pretekov. Pozrite si incident na videu:

Pre následky nehody spomínaný Lekár Leszczynski už nemohol ďalej pokračovať v týždňových etapových pretekoch a bol nahradený.

Preteky Okolo Poľska pokračovali v utorok 199 km dlhou etapou z Strzelina do Opole. O jej víťazovi sa rozhodovalo v hromadnom špurte, v ktorom bol najrýchlejší Holanďan Olav Kooij (Jumbo-Visma) pred svojim krajanom Marijnom Van den Bergom (EF Education-EasyPost).

Nezabudnuteľné momenty Petra Sagana na Tour Fotogaléria - 43 fotiek Všetky fotky
Zaspomínajte si na najslávnejšie momenty Petra...