Od Tatier k Dunaju - úsek 32: Lehnice - Čukárska Paka

16.08.2023 09:52
usek 32 Velky Leg -  Cukarska Paka  1 Foto:
Beží sa do Lehníc popri zámockom parku. Za parkom odbočiť a po štrkovej ceste pokračovať do Veľkej Paky. Prebehnúť po hlavnej ceste cez obec a pokračovať do Čukárskej Paky na odovzdávku, ktorá je na konci obce.

Popis pre bežca

Beží sa do Lehníc, na križovatke (1 km) doprava, prebehnúť cez hlavnú cestu na ľavú stranu popri zámockom parku. Za parkom (1,3 km) odbočiť doľava a po štrkovej ceste pokračovať do Veľkej Paky. Prebehnúť po hlavnej ceste cez obec a pokračovať do Čukárskej Paky na odovzdávku, ktorá je na konci obce.

Informácie pre motorové vozidlá

Priestor pre vozidlá v blízkosti odovzdávky je limitovaný, je tu zakázané státie motorových vozidiel, a preto na tomto úseku platí špeciálny režim pre motorové vozidlá! Vozidlo v Lehniciach odbočí na križovatke pred parkom doprava smer Mierovo, ďalej rovno cez obec až po odbočku doľava smer Veľká Paka. Z Veľkej Paky po rovnakej trase ako bežec po koniec obce. Pred penziónom odbočiť doprava a po betónovej ceste 100 m na parkovaciu plochu pri rybníku. Na ceste, pri odbočke, nechajte jedného člena posádky a vozidlo zaparkujte na veľkej ploche pri rybníku. Tento člen posádky vášho auta bude čakať pri ceste, aby videl, kedy prebehne váš bežec. Následne na to sa môžete s autom presunúť k odovzdávke, uskutočníte odovzdávku štafety a bez státia odchádzate. V prípade veľmi rýchlych bežcov na tomto úseku, môžete najskôr odviesť bežca, ktorý bude preberať štafetu na odovzdávku a vrátiť sa späť na parkovisko. Na odovzdávku je to z parkoviska asi 1 500 m, teda po prebehnutí vášho bežca budete mať krátky čas na presun.

Zaujímavosti z okolia

Vo Veľkej Pake v časti Čukárska Paka, sa nachádza mohyla zo staršej železnej doby – kalenderberskej kultúry.