Nemáš rešpekt, na Tour končím kvôli tebe! Prekvapenie z TotalEnergies zúri na diváka, ktorý mal radšej zostať doma

Pravda | 09.07.2023 07:07
Steff Cras Foto:
Steff Cras v opatere zdravotníkov po tvrdom páde.
Bol jedným z najväčších prekvapením tohtoročnej Tour de France. Jeho ďalšie účinkovanie zmaril nezodpovedný fanúšik. Belgický cyklista tímu TotalEnergies Steff Cras na najslávnejšom etapovom podujatí skončil.

Po Britovi Markovi Cavendishovi bol líder francúzskej stajne druhým pretekárom, ktorému sa stala sobotňajšia 8. etapa osudnou.

Kolega Petra Sagana skončil v nemocnici so zranením pravého členka a kolena. Cras na twitteri nešetril fanúšika, ktorý ho pripravil o šancu dostať sa do najlepšej desiatky celkového poradia. Pred etapou bol trinásty.

Steff Cras 4 Čítajte aj Valach ratujúci Saganovho kolegu, plač na nosidlách, odháňanie fotoreportérov. Pozrite si emotívne zábery z drsnej etapy

Fanúšik vyšiel na cestu a spôsobil pád skupiny jazdcov.

„Keď divák vstúpi viac ako meter na cestu a nepohne sa, keď prichádza pelotón, tak nech radšej zostane doma. Nemáš rešpekt voči jazdcom. Verím, že sa cítiš skutočne vinný. Kvôli tebe musím opustiť Tour,“ napísal 27-ročný Cras.

Do incidentu približne šesť kilometrov pred cieľom sa zapojili aj Simon Yates a Mikel Landa, ktorí po páde stratili 47 sekúnd, no v pretekoch môžu pokračovať.

Peter Sagan, bilbord Čítajte viac Všetci sme boli prevarení, vravel v cieli Sagan. Reagoval aj na stratu lídra a smutný koniec dlhoročného rivala

Pohoršili si však v celkovom hodnotení – Yates klesol zo štvrtého na šieste miesto, Landa padol o tri pozície na štrnástu priečku.

Nedeľnú deviatu etapu so štartom v Saint-Léonard-de-Noblat a cieľom po stúpaní na spiacu sopku Puy de Dôme v Centrálnom masíve, budeme sledovať naživo.

Trpký koniec Marka Cavendisha a pády v 8. etape Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Ubolený Mark Cavendish po páde v 8. etape.