Chystá sa vo formule 1 prestup desaťročia? Ferrari má pripravené milióny pre Hamiltona

Pravda | 22.05.2023 20:40
Lewis Hamilton Foto: ,
Akoby ani sám Lewis Hamilton ešte netušil, do ktorého monopostu si sadne v nasledujúcej sezóne formuly 1.
Najslávnejšia stajňa formuly 1 Ferrari sa podľa Daily Mail pripravuje ponúknuť 7-násobnému majstrovi sveta Lewisovi Hamiltonovu zmluvu s ročným platom 40 miliónov libier (46 miliónov eur).

Hamilton stále nemá platnú zmluvu pre nasledujúcu sezónu vo svete najrýchlejších kolies. Takže nateraz nie je isté, či bude v F1 aj naďalej obliekať farby tímu Mercedes, pre ktorý jazdí už od roku 2013.

Aj keď sa v posledných týždňoch objavujú informácie o tom, že by mal britský pilot predsa len predĺžiť zmluvu v nemeckým tímom, Daily Mail prišiel s informáciou o tom, že záujem o jeho služby prejavila stajňa Ferrari.

Fw Ulygv Ww AE7ZEt Čítajte viac Počasie vyhralo nad formulou 1. Pre silný dážď a záplavy zrušili Veľkú cenu Emilia Romagna

Podľa britského denníka sa tím z Maranella chystá Hamiltonovi, ktorý bude mať v januári 39 rokov, ponúknuť zmluvu vo výške 40 miliónov libier za rok (46 miliónov eur).

Suverén šampionátu formuly 1 z nedávnej minulosti má byť v kontakte s prezidentom Ferrari Johnom Elkannom a Taliani majú v súvislosti s príchodom Hamiltona pracovať s dvomi možnosťami.

Prvou je, že by Brit vo Ferrari nahradil dvojku tímu, Španiela Carlosa Sainza. Tou druhou by mala byť výmena medzi Hamiltonom a Charlesom Leclercom, ktorý si mal sadnúť do Mercedesu. Faktom však je, že Sainz aj Leclerc majú s Ferrari zmluvy až do konca roku 2024.

Pretekárky v ženskom šampionáte F1 Academy Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Najmladšia má 16, najstaršia 25 rokov....